Vauhdikas fuksisyksy

Syksy alkaa kääntyä talveen, joten on aika muistella, mitä kaikkea onkaan tapahtunut näiden kuukausien aikana. Syksy on ollut monen uuden asian alku. Vauhtia ja uusia kokemuksia ei ole puuttunut ja yksi näistä kokemuksista on ollut fuksisyksyn tapahtumat.

Fuksisyksyn tapahtumia hehkutetaan samaan tapaan, kuin abivuotta lukiossa. Se tulisi olemaan täynnä erilaisia tapahtumia, joissa pääsisi heittäytymään ja viettämään aikaa erilaisten ihmisten kanssa. Omat odotukseni olivat korkealla fuksisyksyä kohtaan, sillä lukiossa oma abivuosi meni lähinnä kotona ollessa koronatilanteen vuoksi. Yritimme silloin kovasti saada järjestettyä tapahtumia edes jossain muodossa, mutta se oli hyvin hankalaa. Erityisesti penkkareiden peruuntuminen harmitti itseäni, sillä olin ala-asteesta lähtien odottanut, että pääsisin kokemaan sen.

Lunastiko fuksisyksy lopulta odotukseni? Lyhyesti sanottuna kyllä. En olisi voinut edes kuvitella, mitä kaikkea syksy pitäisi sisällään, vaikka olinkin kuullut muiden kertomuksia huikeista fuksisyksyistä.

Fuksisyksyn riennot helpottivat yliopistomaailmaan sopeutumista

Nopeasti opintojen alettua kalenteri alkoi täyttyä illanvietoista ja tapahtumista. Ensimmäisen kuukauden aikana taisi jokaisella viikolla olla jotain menoa, eli yksin ei tosiaankaan tarvinnut kotona paljoa olla jos ei halunnut. Muihin opiskelijoihin pääsi tutustumaan mm. kämppäapproilla, piknikillä ja Pyynikin munkkikahveilla. Syksyn aikana kisailtiin myös muiden alojen opiskelijoiden kanssa esimerkiksi Herwanta Häppeningissä ja fuksiskabassa. Vauhdikkaiden tapahtumien lisäksi oli myös rennompia hengailuiltoja leffan merkeissä ja lautapelien pelailua porukalla. Tapahtumia oli siis hyvin monenlaisia, joten valinnanvaraa löytyi.

Itselleni tapahtumiin osallistuminen tuntui tärkeältä etenkin ensimmäisinä viikkoina, sillä ne olivat hyvä mahdollisuus tutustua muihin opiskelijoihin paremmin. Lopulta taisin osallistua melkein kaikkiin tapahtumiin, joihin vain ehdin. Ehkä täytin abivuonna menetettyjen tapahtumien jättämää aukkoa tai sitten vain nautin niin paljon täällä järjestetyistä tapahtumista. Oma kokemus ei kuitenkaan ollut se, että kaikkiin tapahtumiin olisi pitänyt osallistua, jotta ei jäisi ulkopuoliseksi. Vaikka olisi jättänyt jatkot välistä tai ihan koko tilaisuuden, ei se tarkoittanut sitä, että olisi jäänyt kaveriporukoiden ulkopuolelle.

Tapahtumiin kannattaa osallistua oman jaksamisen ja mielenkiinnon mukaan. Näin niistä  saa myös eniten irti.

Fuksisyksyn riennot helpottivat yliopistomaailmaan sopeutumista ja toivat hyvää vastapainoa kaikelle sille uudelle, jota opinnot toivat mukanaan. Uudet ihmiset ja hyvä yhteishenki tapahtumissa toivat todella sellaisen tunteen, että kaikki halutaan toivottaa tervetulleeksi tänne.

Oman kokemukseni mukaan fuksisyksyyn kannattaa lähteä uteliaasti ja avoimella mielellä. Tapahtumia on paljon, joten kaikille löytyy varmasti jotain mielenkiintoista. Syksystä jää toivottavasti paljon hyviä muistoja ja uusia kavereita, joiden kanssa jakaa ainutlaatuiset opiskelijavuodet. Fuksisyksy tosiaan on siis kehujensa arvoinen.

Tapahtumarikasta loppuvuotta!

-Emilia

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *