Uudet kirjoittajat esittäytyy

Uusi lukuvuosi, uudet kujeet! Viestinnän opiskelijoiden kokemuksiin päästään tutustumaan taas niin uusien kuin kokeneempien timanttisten kirjoittajien johdolla. Perinteiseen tapaan aloitetaan uusi blogikausi esittelemällä uudet kirjoittajat.

Neea Nenonen

Moikka! Mun nimi on Neea ja olen kolmannen vuoden viestinnän opiskelija. Alun perin olen kotoisin Mikkelistä ja päädyin Tampereelle viestinnän opintojen pariin suoraan lukiosta valmistuttuani. Normaalista poiketen päädyin bloginkirjoittajaksi vasta kandivuonna, joten hetki täytyi muistella, miten matka viestinnän opiskelijaksi tapahtuikaan. Oikeastaan koko lukion ajan ajattelin hakevani viestintään enkä nähnyt muita aloja potentiaalisia vaihtoehtoina. Yhteishaun viimeisenä päivänä päätin kuitenkin laittaa viestinnän yläpuolelle valtiotieteet. Onnekseni kuitenkin tulin valituksi tänne Tampereelle viestintään ja suoriuduin huonommin valtiotieteiden pääsykokeissa.

Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet antoisat ja en näkisi itseäni missään muualla. Vuorovaikutus ja viestintä aiheina inspiroivat
itseäni paljon ja
näen tulevaisuuden työurani olevan viestinnän parissa tavalla tai toisellaTampereelle muista viestinnän vaihtoehdoista päädyin kaupungin viehättävyyden vuoksi, sillä opiskelijaelämän lisäksi erityisesti itseä lämmittää Tampereen kulttuurinen monipuolisuus. Lisäksi olin saanut käsityksen, että Tampere on ihan place to be opiskella viestintää ja no voin kertoa, että kyllä se onkin!

Vapaa-ajalla aikani kuluu Reettorit ry:n hallituksessa, opiskelijatapahtumissa ja kavereiden kanssa hengaillessa. Uusimpana lisäyksenä arkeen on tullut kuntonyrkkeily. Jos kuitenkin aikaa riittää ja pääsen olemaan kotonakin, niin kynttilät, suklaa ja joku hyvä sarja on se, millä mun sydän viedään. Siistiä päästä kirjoittamaan tänä lukuvuonna blogia ja päästämään luovuus valloilleen!

Lotta Tasa

Moi! Olen Lotta, ja kuulun tän vuoden fukseihin. Olen kotoisin Keravalta, ja päädyin suoraan lukion jälkeen Tampereelle opiskelemaan viestintää.  

Viestintään liittyvät aiheet ovat kiinnostaneet minua jo pitkään. Olen aina tykännyt kirjoittaa, ja lisäksi vieraat kielet olivat koulussa lempiaineitani. Musiikkiharrastusteni kautta kiinnostuin myös esiintymisestä, ja haaveilin pitkään alasta, jossa voisin yhdistellä mielenkiinnonkohteitani. Minulla olikin joskus aiemmin haaveena lähteä lukemaan journalistiikkaa. Loppujen lopuksi päädyin kuitenkin valitsemaan viestinnän, sillä se vaikutti minusta vielä monipuolisemmalta.  

Fuksisyksyssä parasta on ehdottomasti ollut kokonaisen uuden elämänvaiheen alkaminen. Kaikki yliopistomaailmasta omillaan elämiseen ja uuteen asuinkaupunkiin tuntuu vielä vieraalta, mutta siksi myös innostavalta. Jäänkin innolla odottamaan ja hämmästelemään, mitä opiskelijaelämä tuo tullessaan. 

Inari Isohanni

Moikka! 

Mun nimi on Inari ja oon 19-vuotias viestinnän fuksi. Viestinnän opiskelun aloittaminen oli mulle paras päätös, sillä siinä yhdistyy kaikki mun mielenkiinnonkohteet kielistä psykologiaan. Oon tän vuoden ylioppilas, ja pääsin todistusvalinnalla sisään onnistuneiden ylioppilaskirjoitusten ansiosta.  Tampere opiskelukapunkina on täyttänyt kaikki odotukset, ja odotankin innolla tulevia opiskeluvuosia täällä! 

Fuksisyksy on pitänyt sisällään jo tähän mennessä kaikkea ihanaa, ja yks monista kivoista vapaa-ajan jutuista on tää viestinnän blogi! Kirjottaminen kuuluu mun harrastuksiin muutenkin, niin blogitekstien kirjoittelu kuulosti just mulle sopivalta hommalta.  

Opiskelun ohella tanssin UniDancen edustusryhmässä, käyn töissä, treenaan ja kuuntelen podcasteja. Lempijuttuja just nyt on ruska, runojen kirjottelu ja lämmin kaakao. Pysykää kuulolla, sillä tuun kirjottamaan lisää viestinnän opiskelusta ja sen herättämistä ajatuksista mun tulevassa blogitekstissä.

Fanni Silvén

Moi!

Mää oon Fanni, 22-vuotias viestinnän ensimmäisen vuoden opiskelija. Olen todella innoissani tulevista opiskeluvuosista, sillä olen hakenut opiskelemaan viestintää yhteensä kolme kertaa, ja nyt viimein pääsin sisälle! Vaikka ensimmäisille
varasijoille jääminen kahtena aikaisempana
vuonnahieman harmittikin, eivät välivuodet kohdallani olleet hukkaan heitettyä aikaa. Opiskelupaikkaa odottaessa suoritin avoimessa yliopistossa lähes 60 opintopistettä ja sain työpaikan erään organisaation viestintäyksiköstä. Yliopistosta odotan saavani teoriapohjaa käytännön työn tueksi, uusien työtehtävien mahdollistamiseksi sekä niissä onnistumiseksi. Ja tietenkin uusia kokemuksia!

 Emilia Jantola

Moikka! Mä oon Emilia ja tuun alun perin Vihdistä. Viestinnän opinnot aloitin tänä syksynä, joten Tampereella en ole ehtinyt asustella kun vasta pari kuukautta. Tampere alkaa kuitenkin tuntua jo kodilta ja olen viihtynyt täällä tosi hyvin!

Pidin lukion jälkeen yhden välivuoden, jolloin mietin, mitä oikeasti haluaisin lähteä opiskelemaan. Selasin monet kerrat eri aloja läpi, kunnes viestinnän kuvaus pysäytti etsinnän ja tuntui, että tää on just se ala, jota haluaisin opiskella. Olin jo pitkään ollut kiinnostunut ihmisistä ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja viestintä tuntui tarjoavan oivan mahdollisuuden oppia näistä lisää. Mulla oli aika selkeänä se, että haen ensimmäisenä hakukohteena Tampereelle. Olin kuullut kaupungista paljon hyvää ja se houkutteli eniten kaikista vaihtoehdoista. Nyt täällä hetken jo asuneena voin sanoa, että päätös oli ihan oikea!

Syksy on alkanut vauhdikkaasti ja on ollut mahtavaa päästä tutustumaan ihaniin ihmisiin. Opinnot ovat tuntuneet mielenkiintoisilta ja ne ovat tarjonneet monia uusia näkökulmia. Syksy on ollut täynnä myös mieleenpainuvia tapahtumia, joissa on päässyt heittäytymään ja tutustumaan ihmisiin rennoissa merkeissä. Innolla odotan, mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan!

Rosa Myllysilta

Helou! Oon Rosa, män syksyn fuksi Vantaalta. Valmistuin keväällä lukiosta ja mietinkin pitkään, että oonko valmis yliopistoelämään uunituoreena ylioppilaana, mutta loppujen lopuksi tie johti Tampereelle ilman välivuotta! 

Ajatus viestinnän opiskelusta tuli opolta muutama vuosi sitten, ja se tuntui enemmän omalta alalta kuin mikään ennen sitä tai sen jälkeen. Viestintä ja etenkin ihmisten välinen vuorovaikutus ovat viehättäneet aina, samoin suomen kieli ja yhteiskunnalliset aiheet. Tampereen opiskelijakulttuuri ja laaja opintotarjonta houkuttivat, mutta muutto ja arjen rakentaminen vieraassa kaupungissa osoittautuikin raskaammaksi, kuin olin alun perin ajatellut. Tampere on kuitenkin nopeasti muuttunut vieraasta kotoisaksi ja maineensa veroiseksi opiskelijakaupungiksi. Etenkin toisiin reettoreihin tutustuminen on ollut mahtavaa!  

Oon tarinannälkäinen innostuja ja vapaa-ajalla mun lempparijuttuja ovatkin kirjat, leffat ja sarjat. Oovielä vähän pihalla opiskeluista ja yliopistoelämästä, mutta odotan siitä huolimatta innolla, mitä edessä oleva syksy ja tulevat opiskeluvuodet tuovat tullessaan!

Silja Välimäki

Moikka! Mun nimi on Silja, ja oon vuoden 2022 fuksi. Ikää löytyy 19 vuotta ja viestinnän opintojen pariin Tampereelle muutin Hämeenkyröstä – onneksi matka perhettä ja ystäviä moikkaamaan ei siis ole kovin pitkä.

Tätä vuotta miettiessäni tuntuu, että aika on kulunut hirmu nopeaan. Lukiosta valmistuin tänä keväänä, eli kuluneeseen vuoteen on mahtunut niin abivuoden tapahtumat, ylioppilaskirjoitukset, ylioppilasjuhlat, yhteishaku, muutto kuin myös viestinnän opintojen aloitus täällä Tampereella. Vaikka tää vuosi onkin ollut hektinen ja täynnä tapahtumia, oon super innoissani tästä hetkestä ja tulevasta.

Lukiossa pohdin paljon sitä, mihin ja mitä tahtoisin hakea jatko-opiskelemaan. Lempiaineitani olivat psykologia ja äidinkieli, ja tuolloin mietin kieliopintoja ja psykologian opiskelua tulevaisuudessa. Abivuonna kuitenkin löysin Tampereen viestinnän koulutuksen onneksi, sillä tutustuttuani alaan ja sen monipuolisiin mahdollisuuksiin heräsi kiinnostukseni heti. Ajattelin viestinnässä yhdistyvän monia kiinnostuksenkohteitani, joten hain opiskelemaan viestintää todistusvalinnalla. Hetki, kun tietokoneen näytölle ilmestyi tieto opiskelupaikan saamisesta, on jäänyt mieleeni vahvasti. Viestinnän opiskelu on tuntunut todella kiinnostavalta ja kivalta. Ja mikä parasta, ovat uudet opiskelukaverit huipputyyppejä! Fuksisyksy kivoine tapahtumineen on jättänyt tosi hyvän fiiliksen. Innolla odotan myös, että pääsen kirjoittelemaan tänne enemmän!

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *