Uudet kirjoittajat esittäytyy

Viestinnän opiskelijoiden blogi on saanut syksyn myötä kirjoittajakuntaan taas lisää täydennystä ja nyt olisikin sopiva hetki päästää uusimmat kirjoittajat ääneen esittäytymisten muodossa. Joukkoon mahtuu monenlaisista taustoista tiensä Tampereen yliopistoon löytäneitä opiskelijoita, joilta tullaan saamaan vuoden aikana paljon mitä mielenkiintoisimpia ja hyödyllisiä aiheita käsitteleviä postauksia!

Blogin uudet jäsenet esittäytyvät:

 

Marimilla Hietava  

Moikka! Mun nimi on Marimilla ja tulen alun perin Porin suunnalta Noormarkusta. Tampereella olen kuitenkin ehtinyt asustella jo melkein kaksi vuotta. Aloitin viestinnän opiskelijana tänä syksynä, mutta opintopisteitä oli ehtinyt kertyä jo aikaisemmin avoimen opintojen kautta. Päädyin hakemaan juuri Tampereen viestinnälle monipuolisten opinto- ja työllistymismahdollisuuksien perässä ja olen ainakin tähän mennessä ollut todella tyytyväinen valintaani! Tällä hetkellä opinnoissa innostaa oman alan lisäksi laaja sivuainetarjonta (suunnitelmissa opiskella ainakin kasvatustieteitä, psykologiaa ja markkinointia) ja huippu reettoriporukka Vapaa-ajalla tykkään käydä pitkillä kävelylenkeillä, kuunnella podcasteja, hengailla kahviloissa ja tanssia. Aloitinkin tänä syksynä UniDancessa, joka on Tampereen yliopiston oma tanssiryhmä. 

 

Moiks!  

Olen Hanna, kolmannen vuoden reettori, joka ihmettelee viestinnän maailmaa nyt kandin parissa.  

Tarina siitä miten päädyin viestinnän opintoihin ei sisällä suuria juonenkäänteitä tai jännitystä – tosin päätös hakea opiskelemaan silloista puheviestintää juuri Tampereelle syntyi vasta abisyksynä. Olin jo pitkään ollut kiinnostunut muun muassa johtamisviestinnästä, ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta sekä tarinankerronnasta ja retoriikasta, mutten osannut yhdistää näitä juuri viestinnän opintoihin. Pähkäilin pitkään Helsingin ja Tampereen yliopistojen välillä, mutta lopulta päädyin hakemaan yhteishaussa vain Tampereelle. Tulevaa opiskelusyksyä odotan innolla, koska kiinnostus viestintää ja vuorovaikutusta kohtaan on vain kasvanut vuosi vuodelta.  

Pääsykokeet ovat muuttaneet muotoaan oman hakuni jälkeen, joten siitä en osaa enää paljoakaan kirjoittaa – vaikkakin sen pääsykoepäivän kutkuttavan jännityksen voin tuntea vieläkin. Omat blogikirjoitukseni tulevatkin suuntaamaan katsetta enemmän työelämään. Joulukuun kirjoituksessa tulen kertomaan, millaista on toimia viestintä- ja valokuvausalan yrittäjänä ja miten olen päätynyt siihen jo opintojen aikana. 

 

Maija Välimäki 

Hei vaan kaikille! Mä oon Maija ja olen tämän syksyn fuksi, eli aloitin opintoni tänä syksynä. Olen kotoisin Tampereen naapurikaupungista Nokialta ja muutin viime heinäkuussa tänne Tampereelle. Vapaa-ajallani kuuntelen mielelläni erilaisia podcasteja, leivon sämpylöitä ja vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa. 

Koko lukion ajan pyörittelin mielessäni erilaisia jatko-opintovaihtoehtoja, ja niitä olikin ihan laidasta laitaan. Kevään yhteishaun aikaan oli minulla kaksi päävaihtoehtoa. Viestinnän lisäksi myös kielten opiskelu houkutti minua. Viestintä vei kuitenkin voiton alan erittäin monipuolisten työllistymismahdollisuuksien vuoksi. Minua on myös aina kiinnostanut sisällöntuotanto erilaisille alustoille, ja koin, että viestintää opiskelemalla voisin myös oppia siitä enemmän. Tampere päätyi ykkösvalinnakseni siksi, että Tampereen yliopistossa sivuaineopintoja mahtuu tutkintoon erityisen paljon, ja aionkin opiskella juuri vieraita kieliä sivuaineenani. Lisäksi minua kiinnostavat psykologian ja yhteiskuntatieteiden opinnot.  

Opintojen alkuun on mahtunut paljon kaikenlaista. On ollut paljon hauskoja tapahtumia, ja olen päässyt tutustumaan ihan mahtaviin ihmisiin. Myös viestinnän opinnot ovat olleet mielenkiintoisia, ja tuntuu, että olen löytänyt oman alani. Odotan innolla mitä kaikkea opiskelut tuovat vielä tullessaan, tähän mennessä olen ainakin ollut erittäin tyytyväinen valintaani. 

 

Veera Känsälä 

Moikka! Olen Veera ja kuulun myös tämän syksyn fukseihin. Tampereelle päädyin opiskelemaan Riihimäeltä, jossa vietin yhden lukionjälkeisen välivuoden, ennen kun ovet yliopistoon aukesivat. 

Lukiossa jatko-opintojen miettiminen lähinnä kauhistutti, sillä pitkään koin, etten juuri omannut mitään erityisiä kiinnostuksenkohteita. Olen aina nauttinut kirjoittamisesta, joten mielessä pyöri jonkin aikaa journalistiikka. Viestinnän opintoihin törmättyäni koin kuitenkin löytäväni opintojen kuvauksesta kiinnostuksenkohteita, joita en tiennyt minulla olevan. Ihmisten välinen vuorovaikutus ja nappasi ja nappaa edelleen, ja tällä hetkellä koen vahvasti olevani oikeassa paikassa. 

Parasta viestinnässä on alan laajuus, ja sivuaineiden avulla jokainen voi luoda aivan itsensä näköisen opintopaketin. Itse olen vielä aika pihalla yliopistomaailmasta ja siitä mitä sivuaineita lähtisin kokeilemaan, mutta koen äärimmäisen vapauttavaksi mahdollisuuden kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja edetä omaan tahtiin opintojen suhteen. Kulunut syksy on tuntunut mahtavalta, ja parasta ovat olleet erilaiset tapahtumat, sekä ainejärjestön sisällä vallitseva loistava yhteishenki. 

 

Annika Heikkinen 

Moikka! Olen Annika, Jyväskylästä kotoisin oleva viestinnän opiskelijan uraansa aloitteleva fuksi. 

Viestintää opiskelemaan päädyin suoraan lukiosta, ja kaikki kirjoituksista yhteishakuun ja sen jälkeen fuksivuoden aloittamiseen tapahtuikin hurjaa vauhtia. Kun vertailin eri valintakohteita, tein listaa itseäni kiinnostavista aiheista, ja huomasin viestinnän yhdistelevän sopivalla tavalla niitä kaikkia. Lukiossa pidin erityisesti äidinkielestä ja psykologiasta, ja niiden lisäksi olin kiinnostunut kirjallisuudesta, ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta yleensä sekä siitä, kuinka se näkyy mediassa. Yksi ratkaisevista tekijöistä valintavaiheessa oli myös se, miten monipuolinen ala on ja kuinka hyvin sieltä on mahdollista työllistyä. Sisälle en päässyt suoraan todistusvalinnalla vaan myöhemmin pääsykokeen kautta. Ajatus siitä, mihin aion alalla myöhemmin suuntautua ei ole itselleni vielä selvä, joten olen tyytyväinen siihen, että sivuaineita on mahdollista kokeilla lähes rajattomasti ja sitä kautta voi rakentaa juuri sitä itselleen sopivaa polkua.  

Tähän mennessä olen ollut valintaan kaikin puolin tyytyväinen; vaikka vuosi on aloitettu koronan takia erilaisin järjestelyin, ovat tuutorit ja opiskelukaverit pitäneet huolta, ettei opiskeluvuoden aloituksen kohokohdat jää kenelläkään kokematta. Opiskelu on lähtenyt käyntiin mukavasti ja tutustumista Tampereeseen riittää vielä pitkäksi aikaa, sillä näkemättä ja kokematta on vielä kaikennäköistä. 

Itseäni hakuvaiheessa kiinnosti paljon edellisten opiskelijoiden kokemukset; esimerkiksi se, miten he kokivat alan sopineen heille tai vastasiko opiskelu ylipäätään mielenkiinnonkohteita. Luin paljon opiskelijoiden omia kirjoituksia ja katsoin videoita, blogeilla oli silloin tärkeä rooli. Toivon, että kykenen blogikirjoitusten avulla valaisemaan samalla tavalla tulevia opiskelijoita tai vastaamaan joihinkin askarruttaviin kysymyksiin; aluksi ainakin näin fuksin näkökulmasta. Kirjoitukset käsittelevätkin varmasti paljon ekan vuoden opiskelua ja siihen liittyviä fiiliksiä. 

 

Ida Seluska 

Hei vaan! Mun nimi on Ida ja olen 18-vuotias oululainen reettorifuksi. Valmistuin lukiosta viime keväänä ja aloitin viestinnän opinnot Tampereella tänä syksynä. 

Sain opiskelupaikan todistusvalinnan kautta, mikä olikin mun tavoite lukiossa. Hain opiskelemaan viestintää, koska siinä yhdistyy moni mun mielenkiinnonkohteistani. Kielet, psykologia, media ja yhteiskunnalliset asiat ovat kiinnostaneet mua jo pitkään. Myös viestinnän monipuolisuus ja joustavuus viehättivät, koska en vielä lukiossa tiennyt paljoakaan tulevaisuuden suunnitelmistani. Pikkuhiljaa mulle on selkiytynyt, että haluaisin kansainvälinen uran politiikan tai median maailmassa. Ajattelin opiskella sivuaineina mm. kansainvälistä politiikkaan, psykologiaa, kieliä ja yrityksen johtamista.  

Valitsin Tampereen sen tuttuuden ja koon perusteella. Lapsuuden Tampere-reissuilta jäi aina kodikas fiilis, joka sai mut välittömästi nojaamaan Tampereen suuntaan, kun mietin opiskelukaupunkia. Myös se, että Tampere on melko suuri ja eloisa kaupunki, vaikutti paljon päätökseeni hakea tänne.  

Hullua, että ensimmäinen periodi alkaa jo lähestymään loppua! Viestinnän merkitys ja läsnäolo arjessa tulevat päivä päivältä selkeämmiksi, mikä lisää opiskelumotivaatiotani jatkuvasti. Olen ollut erittäin tyytyväinen valintaani opiskella viestintää. Opiskelijatapahtumat, UniDance-tanssitreenit ja reettoriporukka auttavat jaksamaan luento- ja tehtäväviidakon läpi. Kiva päästä myös kirjoittamaan omista kokemuksista ja ajatuksista tänne blogiin! 

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *