Hankkeen yhteistyökumppanit

Kuva, jossa tietokoneella auki Tampereen yliopiston www-sivu, kirjapino, viherkasveja ja seinällä kalenteri, jossa eläin

Koko lukio kehittää -hankkeessa on tehty paljon työtä oppimisympäristömme kehittämiseksi. Alkutilannetta kartoittaviin kyselyihin on vastattu, ja opiskelijat ovat suunnitelleet pajapäivässä konkreettisia ehdotuksia siitä, millaiset elementit kuuluisivat innostavaan oppimisympäristöön. Ideointi kaipaa kuitenkin syötteitä ja käytännön esimerkkejä siitä, millaiset työskentelytilat palvelevat oppimista, työskentelemistä ja millaisia elementtejä koulun tiloihin voisi tuoda.

Onneksemme olemme saaneet tueksemme monipuolisia yhteistyökumppaneita. Koulumaailmasta yhteistyötä on tehty FClab-hankkeen paikallisten voimien kanssa eli koulumme Nekalan kampuksen Mikko Horilan ja Tuomo Tammen kanssa. Mikko ja Tuomo ovat esitelleet hanketiimille oman kehittämis- ja tutkimustyönsä hedelmiä. Joensuun Norssin FClabin väki on ystävällisesti jakanut tietoutta omasta sovellutuksestaan hyvästä oppimisympäristöstä, jossa lukion puolella on kehitetty opetukseen ja palautumiseen soveltuvaa virtuaaliluontoympäristötilaa. Yritysmaailmasta olemme saaneet hankkeeseemme mukaan yhteistyökumppaneiksi Annamaria Solan ja Johanna Horstian Framerysta, Tiina Malsteen ISKUsta ja Krista Huhta-ahon Vincitista.  

Valitettavasti korona-aika on asettanut omat haasteensa yritysyhteistyön tekemiseen. Hankkeessa on ollut toiveena päästä fyysisesti tutustumaan etenkin paikallisten yhteistyökumppaneiden erilaisiin työskentely-ympäristöihin. Kohteisiin tutustumalla olisimme kartoittaneet ideoita yhteistyökumppaneiden oivalluksista hyvästä työskentely-ympäristöstä ja olisimme vieneet ideoita koulumme oppimisympäristöön. Harmillisesti konkreettiset vierailut ja tutustuminen paikan päällä on jäänyt väliin tältä erää.  

Etäyhteyksien avulla olemme kuitenkin saaneet vaihdettua ajatuksia ja ideoita yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tiina Malste piti pajapäivässä opiskelijoille pienen alustuksen, josta opiskelijoilla oli mahdollisuus saada ideoita omaan tilasuunnitteluun. Suunnitelmissa on vielä vaihtaa ajatuksia ja havaintoja hyvän oppimisympäristön piirteistä etäyhteyksin. Joensuun Norssilta on tulossa mm. sessio immersiivisyydestä opetuksessa.  

Koko lukio kehittää -hanke on edennyt siihen vaiheeseen, että Aihio Arkkitehdit on ottanut käsiinsä tilasuunnittelun opiskelijoiden tekemien pajapäivän suunnitelmien pohjalta. Suunnittelussa otetaan huomioon luonnollisesti hankkeen kalusteisiin käytettävissä oleva budjetti ja toisaalta selvitetään, mitä jo olemassa olevia kalusteitamme voisimme hyödyntää. Jännityksellä odotamme saavamme nähtäväksemme ensimmäisen luonnoksen oppimisympäristömme kehittämiseksi.  

Teksti: Aulikki Leisku-Johansson

Kuvat: Tampereen yliopiston kuvapankki

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *