Tradenomiopinnot - Suuntautumisena talous

Tradenomiopiskeluihin kuuluu ensimmäisen vuoden jälkeen suuntautumisvalinta, ja tänään ajattelin kertoa omia kokemuksiani talouden suuntautumisvaihtoehdosta. Talouden lisäksi valittavissa olisi ollut juridiikan linja, myynnin&markkinoinnin linja, sekä HR&esimiestyön linja.

Itselle oli ensimmäisen vuoden jälkeen selkeä valinta jatkaa opintojani talouden kurssien parissa. Olin tykännyt eniten liiketoimintaan ja talousosaamiseen liittyvistä kursseista, ja halusin ehdottomasti syventää osaamistani niihin liittyen ja laajentaa tietotaitojani muihinkin talouden alueisiin. Olin ensimmäisen vuoden jälkeisenä kesänä töissä palkkahallinnossa, ja sen avulla ymmärsin vähän erilaista puolta yrityksen taloushallinnosta. Nyt halusin ehdottomasti oppia lisää.

Talouden suuntautumisen kurssit ovat todella monipuolisia. Pääsin oppimaan mm. syventäviä opintoja kirjanpidosta, finanssi- ja reaalisijoittamista, yrityksen verotusta, kannattavuutta ja tunnuslukuja (englanniksi ja suomeksi), toiminnanohjausjärjestelmien toimintaa, tietojärjestelmien toimintaa, sekä talousjohtamista. Näiden lisäksi valitsin muista suuntautumisista projektijohtamista, sekä palkkahallintoa. Jos haluat vielä enemmän talouden kursseja, voit valita campusonlinesta muiden koulujen kursseja, ja hakea niistä hyväksilukua vapaisiin valittaviin kursseihin.

Itse menin toisen vuoden jälkeen kesätöihin myyntireskontraan, ja siellä olen päässyt vahvistamaan osaamistani eri osa-alueilla. Talouden kesätyöpaikkoja onkin monenlaisia ja kannattaa kokeilla mahdollisimman montaa eri paikkaa opintojen ohella, niin mieleinen työnkuva voi löytyä.

Kaikenkaikkiaan suosittelen lämpimästi talouden suuntautumisvaihtoa!

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *