Ajatuksia harjoittelusta

Opintoihin kuuluvassa harjoittelussa on täydellinen mahdollisuus päästä hyödyntämään koulunpenkillä opittuja asioita ja syventämään niitä entistä enemmän. Harjoittelussa oppii myös varmasti paljon taitoja, joita kirjojen pänttäämisestä ei opi eikä ole tarkoituskaan oppia. Harjoittelu avaa ovia työpolulle ja antaa perspektiiviä siitä, mitä tulevaisuudellaan haluaa tehdä ja toisaalta, mihin tulevaisuuttaan ei halua tuhlata. Tässä kerron hieman tarkemmin oman harjoitteluni alkua ja fiiliksiä yleisesti harjoittelusta.

Opintojeni alussa tein heti tietoisen päätöksen siitä, että jätän koko harjoittelujaksoni opintojeni loppuun enkä esimerkiksi pilko sitä kahteen osaan. Liiketalouden opintoihin kuuluva 5 kuukauden harjoittelujakso ei mielestäni ole hirveän pitkä aika ja halusinkin kohdistaa koko harjoittelun samaan yritykseen. Uuden työnkuvan ja toimintatapojen oppiminen vie aina oman aikansa ja en halunnut itselleni tunnetta, että harjoittelu loppuu juuri, kun työstä on vasta saanut otetta. Jätin myös harjoittelun aivan opintojeni loppuun, koska halusin antaa myös mahdollisuuden tilanteelle, jossa voisin jäädä harjoittelujakson jälkeen harjoittelupaikkaani töihin kokopäiväisenä työntekijänä. Harjoittelun suorittamiseen on kuitenkin niin monta tapaa, kun on harjoittelijoitakin eli tämä vain yksi mahdollinen toimintapa harjoittelun suorittamiseen.

Harjoittelupaikan löytäminen oli varmasti itselleni yksi opintojen tärkeimmistä asioista, koska halusin saada mieluisen paikan, enkä vain tyytyä siihen, mitä on jäljellä. Uskon, että monet voivat tähän tunteeseen samaistua. Laitoin aikaisessa vaiheessa harjoitteluhakemuksia erilaisiin yrityksiin, jotka etsivät juuri taloushallinnon harjoittelijoita. Itselläni oli kuitenkin selkeä visio ja unelma siitä, että saisin johonkin vakuutusyhtiöön jalkaani oven väliin. Vakuutusala on aina kiinnostanut minua, joten tämä oli itselleni melko selkeä suuntaviiva, jota kohti kulkea. Sain muutamaan yritykseen haastatteluajan ja onnekseni yksi niistä oli LähiTapiolan vakuutusyhtiö. Melko nopeasti haastattelun jälkeen sainkin soiton, että olen saanut harjoittelupaikan LähiTapiolasta ja jäin innolla odottamaan ensimmäistä työpäivääni siellä.

Olen suorittanut nyt noin puolet harjoittelustani ja tämä aika on mennyt kuin siivillä. Olen oppinut aivan älyttömän paljon vakuutus maailmasta ja sitäkin enemmän on vielä opittavaa. On ilo kuulua tiimiin, jossa jokaisen päämäärä on ihmisten auttaminen unohtamatta omaa henkilökohtaista kehittymistä. Työtehtäväni ovat monipuoliset ja olen päivittäin tekemisissä erilaisten asiakkaiden kanssa. Päivien perusrakenne on sama, mutta itse sisältö vaihtelee päivittäin todella paljon. Rakastan rutiineja, mutta sisällön vaihtelevuus pitää työn tekemisen mielenkiintoisena sekä motivoivana.

Jotkut saattavat kyseenalaistaa harjoittelun tärkeyttä ja kuuluvuutta opintoihin. Jotkut haluavat vain valmistua kurssien jälkeen ja hypätä suoraan työelämään, ja jotkut taas saattavat kokea mieluisan harjoittelupaikan löytämisen haastavaksi. Vaikka välillä tuntuisikin turhauttavalta kirjoittaa kymmenettä hakemuskirjettä ja kuulla kieltäviä vastauksia yrityksiltä kerta toisensa perään, älä luovuta. Uskon, että jokainen tulee löytämään omalle urapolulleen sopivan harjoittelun. Harjoittelusta saa valtavasti hyviä oppeja, mutta sitäkin enemmän ihania muistoja.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *