Canva – hyödynnä helppokäyttöistä ja ilmaista graafisen suunnittelun sivustoa

Nykyaikana visuaalisuus korostuu niin esitteissä, kutsuissa, mainoksissa kuin vaikkapa ansioluetteloissakin. Visuaaliseen ilmeen luomisella on mahdollisuus tuoda esiin omaa tai yrityksen persoonaa. Canva.com on helppokäyttöinen ja ilmainen sivusto erilaisten suunnittelujen luomiseen - tässä postauksessa käydään kohta kohdalta läpi, kuinka tehdä Canvalla itselle CV!

Canva.com on graafisen suunnittelun nettisivusto ja sivustolle rekisteröityminen on täysin ilmaista. Canvasta löytyy suuret määrät valmiita suunnittelupohjia ja -malleja kaikenlaisiin visuaalista ilmettä vaativiin asioihin: julisteisiin, esitteisiin, kutsuihin, some-postauksiin jne. Valmispohjia on tuhansia – käyttäjä pystyy muokkailemaan pohjiaan haluamallaan tavalla, esimerkiksi eri elementtejä lisäämällä, tekstiä lisäämällä ja muokkaamalla, sekä vaikka värimaailmaa muuttamalla. Canvassa voi tehdä myös täysin alusta alkaen todella monipuolisia graafisia suunnitteluja.

Canvasta löytyy myös loistavat mahdollisuudet esimerkiksi CV:n luomiseen – katsotaanpa tarkemmin, miten luoda visuaalisuudella erottuva CV Canvan avulla.

1. Etusivulta löytyy ansioluettelolle oma kohtansa, josta löytyy runsaasti eri valmispohjia.

Kuvankaappaus Canvan etusivulta

2. Valitsemalla pohjan pääset muokkaussivulle. Muokkaussivun vasemmasta laidasta löytyy eri kategorioita: mallipohjat, kuvat, elementit, teksti, videot, tausta, lataukset jne. Sieltä löytyy erilaisia elementtejä, joita voit lisätä työhösi.

Lisää työhösi muotoja, tekstiä, elementtejä ja kuvia niin Canvan tiedostoista kuin sinun koneeltasikin

3. Valitsemasi mallipohjan osioita klikkaamalla, voit muokata esimerkiksi värejä, fontteja, fontin kokoa ja tietysti itse tekstiä. Yläreunasta löytyy erilaisia muokkauselementtejä. Myös valmispohjan eri osia voi siirrellä tai vaikka poistaa kokonaan delete -näppäimellä.

Vaihtele värejä, tekstiä ja fontteja mielesi mukaan

4. Jos haluat lisätä kuvan itsestäsi, voit ladata kuvan tietokoneesi tiedostoista vasemmasta reunasta kohdasta ”lataukset”, ja raahata kuva haluamaasi kohtaan CV:tä.

Kuva on hyvä tapa ”antaa kasvot” hakemuksellesi

5. Kun CV:si on valmis, voit tallentaa sen koneelle useissa eri tiedostomuodoissa oikeasta ylänurkasta, mukaan lukien pdf ja eri kuvatiedostomuodot.

Liitä CV hakemukseesi aina PDF-muodossa

 

Canva tallentaa työhön tekemäsi muutoksesi automaattisesti reaaliajassa. Omasta työstään voi siispä tehdä osan kerrallaan, ja jättää loput seuraavaan kertaan. Omat pohjat löytyvät aina etusivulta ensimmäisenä.

Tässä esimerkki CV:n luomiseen! Käy ihmeessä tutustumassa Canvan muihinkin mallipohjiin ja ominaisuuksiin, ja harjaannuta visuaalisen viestinnän osaamistasi!

www.canva.com

 

Alina

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *