Tervetuloa koulunpenkille - Taas mennään!

Pimenevät illat ja puissa lisääntyvä ruska. Niin se syksy koitti myös tänä vuonna, vaikka lämpimistä kesä-illoista ei meinaa malttaa päästää irti. Syksy tarkoittaa toisaalta myös uutta alkua, kun koulut ja opinnot käynnistyvät jälleen ja lukukausikalenterit saapuvat kauppoihin.

Opinnot ovat taas täydessä vauhdissa kesän jälkeen ja on tehtävä töitä sen eteen että tutkinto etenee aikataulussa. Pimenevät syysillat ja enteilevä kaamos ei houkuttele suuresti aikaisiin aamuherätyksiin, mutta eiköhän se tästä taas käynnisty kun päästään kunnolla vauhtiin. 

Kesäloman jälkeen monilla voi olla hankalaa palata opiskelurytmiin ja kyllä se totuttelua jonkin verran vaatiikin. Toisaalta opiskelurutiinit muistuvat nopeasti mieleen. Reitti koululle muistuu mieleen nopeasti ja Teiskontien aulaan tulevat ruokalan tuoksut muistuttavat helposta ja edullisesta lounaasta.

Itselleni on uuden lukukauden alkaessa on tärkeää laittaa kalenteri kuntoon, tehdä kunnon siivous ja valmistautua myös henkisesti opintoihin. Oma sisäinen kello täytyy myös kääntää opiskelujen pariin, koska uni tukee oppimista äärettömän paljon. Ajankäytön hallinta nousee puheisiin opiskelukavereiden kesken, kun suurin osa yrittää saada yhteen opiskelua, töitä, kavereita ja harrastuksia.

 

 

Uuden lukukauden alkaminen tarkoittaa myös opiskelijarientojen palaamista kalenteriin, mikäs sen parempaa? Koronan hieman väistyttyä opiskelijatapahtumia näkyy kaupunkimaisemassa yhä enemmän ja enemmän. Näistä maininnan arvoisia muun muassa kuuluisat Hämeenkadun Approt sekä tradenomien tradenologia! Opiskeluajat eivät kestä ikuisuutta, joten muistakaa ottaa kaikki ilo irti näistä ikimuistoisista tapahtumista.

Kohta on lokakuu ja ei aikaakaan kun taas tentitään ja sitten onkin pian jo joululoman aika…Niin se aika vaan taas menee, uskokaa tai älkää. Aika vilisee silmissä. Tehkää parhaanne, muistakaa pitää opiskelukavereiden kanssa hauskaa ja hei muistakaa myös maksaa opiskelijaterveydenhuollon maksu viimeistään 30.9!

Mukavaa syksyä kaikille sekä lukuintoa!

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi