Parhaat opiskelutekniikat

Vaikka opiskelu on monelle tuttua puuhaa, voi tehokkaiden opiskelutekniikoiden löytäminen olla haastavaa. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme kolmea tehokasta tapaa parantaa oppimistasi ja saada enemmän irti opiskelusta. Jatka lukemista ja löydä parhaat opiskelumenetelmät juuri sinulle!

 

Muistiinpanojen tekeminen ja niiden uudelleenkirjoittaminen

Tämä perinteinen mutta tehokas tekniikka perustuu tietojen aktiiviseen prosessointiin muistiinpanojen kautta. Se ei ainoastaan auta sinua tallentamaan tärkeitä tietoja, vaan myös vahvistaa oppimistasi uudelleenkirjoittamisen kautta.

Muistiinpanojen tekeminen

Ollessasi luennolla tai opiskellessasi kurssikirjallisuutta, tee samalla muistiinpanoja mielestäsi tärkeimmistä pointeista. Käytä aktiivista kieltä ja pyri tiivistämään informaatio olennaiseen. Älä siis kirjoita suoraan kirjan tekstejä tai luennoitsijan dioja. Voit myös käyttää visuaalisia apuvälineitä, kuten kaavioita tai kaavioita, jos ne auttavat ymmärtämistäsi.

Uudelleenkirjoittaminen

Kun olet tehnyt alkuperäiset muistiinpanot, kirjoita ne uudelleen puhtaaksi paperille tai tietokoneelle. Pyri tiivistämään tietoja entisestään ja järjestämään ne loogisesti. Voit myös luoda yhteenvedon tai kertausmuistiinpanot, jossa käyt läpi vain pääpointit.

Miksi se toimii?

Muistiinpanojen kirjoittaminen auttaa aktivoimaan visuaalista ja kinesteettistä oppimista. Uudelleenkirjoittaminen toimii kertauksena ja auttaa syventämään tietoja pitkäaikaismuistiin. Selkeästi jäsennellyt muistiinpanot tekevät tiedon palauttamisesta helpompaa ja jos päätät käyttää visuaalisia elementtejä apunasi, ne tukevat tätä päämäärää.

Kuinka soveltaa arkeen?

Jotta voit tarpeen tullen tehdä muistiinpanoja, pidä muistikirjaa tai digitaalista muistiinpanotyökalua aina saatavilla. Jos sinulla on tentti tai muu iso projekti, jota varten opiskelet, aikatauluta säännöllisiä hetkiä muistiinpanojen tarkistamiseen ja uudelleenkirjoittamiseen. Tällä tavoin muistiinpanoista on varmasti hyötyä, sillä ne tulevat tehdyksi. Voit myös käyttää muistiinpanoissasi eri värejä, alleviivauksia ja muita visuaalisia apuvälineitä korostamaan tärkeitä kohtia.

 

Itsensä tenttaaminen

Itsensä tenttaaminen on tehokas työkalu tiedon sisäistämiseen ja pitkäaikaiseen muistiin tallentamiseen. Tämä tekniikka perustuu siihen, että asetat itsellesi kysymyksiä opiskeltavasta aiheesta ja vastaat niihin ilman, että vilkaiset kirjoja tai muistiinpanoja.

Miten aloittaa?

Kirjoita kysymyksiä tärkeistä käsitteistä, kaavoista tai faktoista. Vastaa kysymyksiin muistinvaraisesti. Älä siis katso vastauksia kirjasta tai netistä. Jos et ole varma vastauksesta tai et tiedä vastausta, laita kysymys sivuun. Näin tiedät alueet, joihin sinun kannattaa vielä tutustua tarkemmin.

Miksi se toimii?

Itsensä tenttaaminen pakottaa aivot aktiiviseen toimintaan, mikä edistää tietojen parempaa säilymistä. Virheiden tekeminen ja korjaaminen auttavat vahvistamaan oikeaa tietoa ja parantamaan ymmärrystä. Tämä tekniikka auttaa myös valmistautumaan paremmin esimerkiksi tentteihin, kun olet tottunut kriittiseen ajatteluun ja itsenäiseen ongelmanratkaisuun.

Kuinka soveltaa arkeen?

Aseta itsellesi päivittäisiä kysymyksiä opiskeltavasta aiheesta. Voit käyttää erilaisia tyylejä, kuten muistikortteja, joihin kirjoitat toiselle puolelle kysymyksen ja toiselle vastauksen tai mobiilisovelluksia, jotka auttavat opiskelussa. Voit katsoa vinkkejä eri sovelluksiin täältä. Tee tenttausta pieniä määriä kerrallaan, mutta usein, jotta mielenkiintosi aiheeseen säilyy ja saat paljon aikaa sisäistää asiat.

 

Opiskeluryhmät ja keskustelut

Yhteisöllinen oppiminen opiskeluryhmissä ja keskusteluissa tarjoaa monipuolisen lähestymistavan tiedon omaksumiseen. Vuorovaikutus muiden opiskelijoiden kanssa voi tuoda uusia näkökulmia ja auttaa syventämään ymmärrystä monimutkaisista käsitteistä.

Liity opiskeluryhmään tai luo sellainen

Etsi opiskelijoita, jotka jakavat saman kurssin tai oppiaineen kiinnostuksen. Voit esimerkiksi kysyä ryhmätyötovereitasi opiskelemaan kanssasi. Voit sopia ryhmäsi kanssa säännöllisiä tapaamisia kasvokkain tai virtuaalisesti.

Ideoiden jakaminen

Keskustelkaa avoimesti opiskeltavasta aiheesta ja jakakaa omia näkemyksiänne keskenään. Näin saatte näkökulmia opiskeltavasta aiheesta monelta eri kantilta ja kartoitatte yhdessä jokaisen tietotasoa.

Miksi se toimii?

Muiden samaa aihetta opiskelevien kanssa keskustelu voi auttaa hahmottamaan vaikeita käsitteitä eri näkökulmista. Ryhmässä opiskelu tarjoaa mahdollisuuden opettaa ja oppia toisiltaan, vahvistaen näin kaikkia ryhmän osapuolia. Sosiaalinen vuorovaikutus voi myös tehdä opiskelusta mielenkiintoisempaa ja motivoivampaa, jolloin muu tekeminen ei mene opiskelun edelle.

Kuinka soveltaa arkeen?

Etsi tai järjestä säännöllisiä opiskeluryhmätapaamisia kavereidesi kanssa. Voitte käyttää verkkofoorumeita tai muita digitaalisia alustoja, jos fyysinen tapaaminen ei ole mahdollista. Muista valita opiskelutoverit huolella, jotta kaikki voivat hyötyä ryhmän dynamiikasta, eikä opiskelutuokio muutu jutusteluksi.

 

Muista, että kaikki opiskelevat eri tavoin, joten on tärkeää löytää ne tekniikat, jotka sopivat parhaiten juuri sinulle. Kokeile rohkeasti eri lähestymistapoja ja säädä niitä tarpeidesi mukaan.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *