Sovellukset auttamaan opiskelijaelämää

Monet opiskelijat etsivät tehokkaita työkaluja ja sovelluksia, jotka voivat helpottaa opiskelua, keskittymistä ja projektien hallintaa. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme muutamia hyödyllisiä sovelluksia, jotka kattavat erilaisia tarpeita, aina kielenoppimisesta mind mappingiin ja keskittymisen ylläpitoon.

Anki

Anki on tehokas ja monipuolinen sovellus, jota voit käyttää sovellusta erilaisten aineistojen, kuten sanastojen ja käsitteiden opetteluun. Anki perustuu flashcard-menetelmään, jossa sinulle näytetään kortteja, joilla on toisella puolella kysymys ja toisella puolella vastaus. Voit itse luoda omia korttejasi tai käyttää valmiita korttipaketteja. Kortteihin voi lisätä tekstiä, kuvia tai ääntä tarpeen mukaan. Sovellus käyttää älykästä algoritmia, joka mukauttaa opiskeltavien korttien toistoa siten, että vaikeimmat kortit tulevat esiin useammin.

Anki on saatavilla useille alustoille, esimerkiksi Windows, Android ja iOS. Sovellus tukee synkronointia eri laitteiden välillä, joten voit opiskella missä tahansa ja milloin tahansa. Myös edistymisesi ja tekemäsi muutokset kortteihin päivittyvät automaattisesti kaikilla laitteillasi. Anki on avoimen lähdekoodin sovellus, ja sen perusversio on täysin ilmainen.

 

Forest

Forest on sovellus, joka auttaa sinua keskittymään ja pitämään häiriöt minimissä ajastetun työskentelyjakson aikana. Sovellus käyttää mielenkiintoista lähestymistapaa, joka perustuu virtuaalisten puiden kasvattamiseen. Kun aloitat työjakson, istutat virtuaalisen puun. Puu kasvaa ajan myötä, ja jos et käytä muita sovelluksia puhelimessasi tai poistu Forestista, puu pysyy elossa ja kasvaa täyteen kokoonsa. Jos käytät muita sovelluksia tai poistut Forestista ennen opiskelujaksosi päättymistä, virtuaalinen puusi kuolee.

Voit ansaita kolikoita onnistuneilla työjaksoilla. Kolikoita voit käyttää ostamaan virtuaalisia puita sovellukseesi tai oikeita puita, jotka Forest-tiimi lupaa istuttaa oikeassa maailmassa yhteistyössä hyväntekeväisyyden kanssa.

Forest on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille, ja voit synkronoida työjaksojasi eri laitteiden välillä. Sovelluksessa on sekä ilmaisia että maksullisia versioita.

 

Quizlet

Quizlet on interaktiivinen oppimisalusta, joka mahdollistaa käyttäjien luoda, jakaa ja harjoitella erilaisia opetusmateriaaleja. Quizletin perustoiminto on flashcardien luominen ja käyttö. Voit lisätä kortteihin kysymyksiä ja vastauksia sekä halutessasi kuvia, ääntä ja muita mediaelementtejä. Quizlet tarjoaa flashcardien lisäksi myös erilaisia harjoitustyyppejä, kuten monivalinta-, oikein/väärin, kirjoitus- ja kuunteluharjoitukset. Harjoitellessasi, Quizlet tallentaa suorituksesi ja oppimisprosessisi tilastot, joten voit seurata, mitä olet oppinut ja missä tarvitset lisäharjoitusta.

Quizlet on saatavilla verkkoselaimella sekä Android- ja iOS-laitteille. Voit käyttää palvelua tietokoneella tai mobiililaitteilla. Quizletilla on ilmainen perusversio, mutta se tarjoaa myös maksullisia lisäominaisuuksia.

 

Notion

Notion on monipuolinen sovellus, joka soveltuu hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten muistiinpanoihin, projektinhallintaan, tehtävälistoihin, wikien luomiseen ja tiimityöskentelyyn. Sovellus perustuu sivuihin, jotka voivat toimia monipuolisina tietokantoina. Voit lisätä sivuille tekstiä, kuvia, tehtäviä ja monenlaisia muita elementtejä. Voit myös luoda dynaamisia tehtävälistoja ja aikatauluja sekä seurata projektien etenemistä.

Notion on myös loistava väline tiimityöskentelyyn, sillä käyttäjät voivat jakaa ja muokata sivuja ja tietokantoja yhteisissä projekteissa.

Notionissa voit tallentaa tiedostoja suoraan sovellukseen tai liittää ulkoisia tiedostopalveluita. Voit integroida Notionin muihin sovelluksiin, kuten Google Calendariin. Notion tarjoaa ilmaisen perusversion, joka sisältää monia perustoimintoja. Maksullisella versiolla saa käyttöön lisäominaisuuksia ja enemmän tallennustilaa. Voit käyttää Notionia selaimessa tai ladata sovelluksen tietokoneeseen tai puhelimeen.

 

MindMeister

MindMeister on mind mapping -sovellus, joka auttaa sinua järjestämään ajatuksiasi ja luomaan visuaalisia kaavioita monimutkaisista käsitteistä sekä ideoista ja niiden välisistä suhteista. Voit lisätä kaavioihin erilaisia elementtejä kuten tekstiä, kuvia, linkkejä ja ikoneita. Sovelluksen käyttöliittymä on intuitiivinen, ja sen drag-and-drop-ominaisuudet tekevät kaavioiden luomisesta helppoa.

Voit helposti jakaa mind map -kaaviosi muiden kanssa tai upottaa ne verkkosivuille tai esityksiin. Sovellus tekee tiimityöskentelystä helppoa, sillä useat käyttäjät voivat yhtä aikaa työstää ja muokata mind map -kaavioita reaaliaikaisesti. Sovelluksessa on myös tehtävälistoja ja aikajanaominaisuuksia, jotka auttavat käyttäjiä organisoimaan ja seuraamaan projektien etenemistä.

MindMeister tarjoaa synkronoinnin eri laitteiden välillä, joten voit käyttää kaavioitasi missä tahansa ja milloin tahansa. MindMeister on myös yhteensopiva useiden muiden sovellusten ja työkalujen kanssa, kuten Google Drive, Dropbox ja Evernote. Sovellus tarjoaa ilmaisen perusversion, ja se tarjoaa useita perustoimintoja mind mappingiin. Lisäominaisuuksia saa tilaamalla maksullisen version.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *