Vinkit asunnon löytämiseen Tampereella

Saitko juuri opiskelupaikan Tampereelta? Onneksi olkoon! Nyt on aika kääntää jälleen uusi sivu elämässäsi. Seuraavaksi on aika etsiä juuri sinunlainen asunto.

Opiskelijana toivoo yleensä mahdollisimman edullista, ja mahdollisimman lähellä kampusta olevaa asuntoa. Tampereella erityisesti yliopiston keskustakampus ja Tampereen ammattikorkeakoulun Kaupin kampus sijaitsevat lähellä keskustaa. Jos siis haluat asua lähellä, on asuntojen hinnat valitettavasti korkeammat. Jotkut priorisoivat sijaintia, jotkut hintaa, ja jotkut asunnon kuntoa. Mitkä ovat sinulle tärkeitä puolia asunnon hankkimisessa? Seuraavaksi annan muutamia vinkkejä asunnon löytämiseen.

  1. Aloita asunnon etsintä HETI, kun saat opiskelupaikan. Tampereella aloittaa vuosittain satoja uusia opiskelijoita, joten asunnoille on reilusti enemmän kysyntää, kuin tarjontaa.
  2. Hyödynnä TOAS:in ja POAS:in tarjoamat asunnot. Ne ovat halvempia, kuin yksityisen tarjoamat ja usein myös osa sijaitsee kampuksien lähistöllä. Jonot erityisesti yksiöihin ovat pitkiä, joten asuntohakemus kannattaa tehdä mahdollisimman nopeasti koulupaikan vahvistuttua. Asu vaikka solussa ensimmäinen vuosi, ja jonota samalla yksiöön. Soluja on tarjolla helpommin ja nopeammin, ja voit vaikka muuttaa kaverin kanssa samaan!
  3. Opiskeluaikana on mahdollista lähteä vaihtoon, ja silloin jotkut alivuokraavat asuntojaan. Seuraa eri opiskelukanavia, ja löydä itsellesi asunto, vaikka puoleksi vuodeksi. Nämä ovat myös usein kalustettuja valmiiksi, joten muuttaminen on todella helppoa!

Tsemppiä asunnon löytämiseen!

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *