Ristikosta virtaa sanaston oppimiseen
Aakkoskiekko on erittäin havainnollinen tehtävätyyppi ja siinä voi hakea opeteltavaa sanaa joko alkukirjaimella tai sanan sisällä olevalla kirjaimella. Jottei tehtävästä tule raskasta, on hyvä jättää muutama kiekon aakkonen pois.
Sanaristikkoharjoituksestakin puuttuvat ääkköset. Tämä tehtävätyyppi oli kuitenkin omasta mielestäni mielenkiintoisin ja siitä sai pienellä vaivalla sopusuhtaisen näköisen.
Yhdistämistehtävän sanapareja oli vaikea saada esteettisesti tasapainoisiksi: tekstivinkkejä ei saanut suurennettua, jonka vuoksi ne näkyivät erikokoisina kuin kuvat.
Kaikkiin kolmeen tehtävätyyppiin saattoi laittaa vinkin sanana, kuvana tai äänitiedostona. Kuvia käytettäessä niiden tallentaminen ensin samaan kansioon helpotti tehtävän laatimista. CC-kuvia löytyy mm. Pixabaysta, kuten kaikki omissa harjoituksissa käyttämäni.
Palaute rohkaisee jatkamaan
Opiskelijoista kukaan ei ollut aiemmin tehnyt sanastoharjoituksia Educaplayn sovelluksella. 18 % piti harjoituksia erittäin hyödyllisinä, 73 % hyödyllisinä, 9 % ei kovin hyödyllisinä ja 0 % täysin hyödyttöminä.
Hauskinta ristikko – helpointa yhdistely
Keräsin palautetta Wilma-kyselyn avulla. Tähän asti olen hyödyntänyt opetuksessani valmiita kyselyitä, mutta Digilust-kokeilua varten halusin opetella luomaan omiin tarkoituksiini soveltuvia kyselyitä.
Kerta kiellon päälle:
Tiina Nokkonen
Hei,
Educaplay-kokeilusi näyttää toimineen hyvin. Tuli mieleeni, että voisiko opiskelijoita haastaa ja laittaa tekemään toisilleen Educaplay-sanastoharjoituksia?
Pirkko Pollari
3.1.2020 10:20
Hei, suunnitelmana oli teetättää omiakin, mutta se ei saanut riittävää innostusta osakseen 😉
tiina nokkonen
17.1.2020 11:48