Educaplayn aakkoskiekolla vaihtelua sanaston opetteluun (Tero Tuohimaa)

Sanaston kartuttamiseen ja kertaamiseen on tarjolla kaikenlaisia sovelluksia. Quizlet on itselle tutuin ja tällä kertaa päätin kokeilla Educaplayn aakkoskiekkoa. Kohderyhmä oli arkkitehtien ryhmä ja sanastona arkkitehtuuritermit. Termistöä on jo käsitelty eri tavoin aiemmin.

Kiekko oli ihan helppo ottaa käyttöön, vaikeutta tuli lähinnä siinä, mitä termejä ottaa mukaan. Siis mitkä termit ovat kaikkein keskeisimpiä. No, kokeilun idea on kokeilu, eli kunhan aakkoskiekko saadaan valmiiksi…

Palautteen perusteella opiskelijat pitivät hauskuudesta ja pelillisyydestä. Toisaalta sovelluksen vaatima tarkkuus kirjoittamisessa oli jollekin vähemmän motivoivaa. Itse pidin kiekkoa vain vaihtelun tuojana, sillä kursseillamme käytetty Quizlet on termistöltään kattavampi ja siitä opiskelijat ovat antaneet hyvää palautetta.

Mielenkiintoisin palaute oli erään opiskelijan toteamus, että tällainen kiekko voisi olla jotain tehtävärupeamaa. Selkeästi ”opettajamaista” ajattelua ja osoitti, että opiskelijatkin arvioivat tehtävien hyödyllisyyttä.

Tero Tuohimaa

Kommentit

Hei Tero,

vaikuttaa siltä, että Educaplayn eri tehtävät voisivat toimia juurikin hyvänä vaihteluna Quizletille, sen rinnalla. Kiva, että opiskelijat kokivat harjoituksen hyödyllisenä. Tulevat arkkitehdit ovat päässeet kokeilemaan tänä keväänä vaikka mitä sinun kokeilujesi parissa, ehkäpä siksi ovat kehittäneet ”opettajamaista” ajattelua. 🙂

Tanja Tervonen

19.5.2020 12:49

Tämä sopisi kyllä lukiolaisille oikein hyvin.

Maarit Luhtala

14.5.2020 10:31

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *