Vinkkini etäopetukseen (Nelli Nyström)

DigiLust-hankkeen aikana olen kokeillut uusia sovelluksia ja päässyt myös tutustumaan muihin sovelluksiin ja työkaluihin kollegoiden kokemusten kautta. Tästä kokemuksesta on ollut hyötyä tänä keväänä, kun olemme yliopistossa siirtyneet etäopetukseen.

Vaikka etäopetukseen siirtyminen nopealla aikataululla tuntui raskaalta, sujui se näin jälkeenpäin katsottuna melko hyvin. Kursseillani jatkoimme työskentelyä Moodlessa ja tapaamiset pidimme Zoomissa. Kevensin hieman kurssien sisältöä jättämällä ”ylimääräiset” asiat pois, jotta kevät ei olisi liian raskas itselleni tai opiskelijoille.

Tämä kevät on opettanut minulle paljon uutta ja antanut varmuutta hyödyntää etäopetusta ja erilaisia sovelluksia myös jatkossa kursseillani. Kokemuksesta on varmasti hyötyä ensi lukuvuonna, kun minulla on monimuoto-opetusta (verkossa ja luokkahuoneessa, mikäli tilanne sallii) ja verkko-opetusta. Lopuksi haluan vielä jakaa muutaman vinkin etäopetukseen liittyen:

Kuva: https://pixabay.com/sv/illustrations/team-samarbete-sammanh%C3%A5llning-grupp-1015712/
  1. Tee yhteistyötä kollegoiden kanssa. Kaikki ovat siirtyneet etäopetukseen ja monet pohtivat varmasti samoja kysymyksiä, joten yhdessä pohtimisesta ja omien kokemusten jakamisesta on varmasti kaikille hyötyä. Kollegoiden tuki on tänä keväänä ollut ainakin itselleni erityisen tärkeää ja se on myös osittain lievittänyt stressiä.

    Kuva: https://pixabay.com/sv/illustrations/n%C3%A4tverk-digital-marknadsf%C3%B6ring-andel-3569734/
  2. Pidä yhteyttä opiskelijoihin. Etäopetukseen siirtyminen on myös vaikuttanut opiskelijoiden arkeen ja monet opiskelijat ovat varmasti olleet huolissaan siitä, miten kurssin suorittaminen sujuu etänä. Lähetin ryhmilleni joka viikko Moodlen kautta tietoa seuraavan viikon ohjelmasta. Kerroin opiskelijoille esimerkiksi tulevan Zoom-tunnin sisällöstä sekä viikon itsenäisistä tehtävistä.

    Kuva: https://pixabay.com/sv/illustrations/kommunikation-chatt-chatta-app-4141527/
  3. Zoomin Breakout rooms -toiminto. Mielestäni Zoomin Breakout-huoneet toimivat hyvin opiskelijoiden pienryhmätyöskentelyssä. Opettaja voi kiertää huoneissa kuuntelemassa opiskelijoiden keskusteluja ja seuraamassa työskentelyä. Opiskelijat voivat myös tarvittaessa kutsua opettajan paikalle Ask for help -painikkeella.

Nelli Nyström

Kommentit

Hei Nelli!

Olen samaa mieltä kanssasi, että yhteistyötä kannattaa hyödyntää, varsinkin näin poikkeusaikana. Kollegoilta saa hyviä vinkkejä ja on hyvä, että saa jaettua myös ajatuksiaan eikä jää pohtimisen kanssa yksin.

Kuten Maijukin kommentoi, tuo toinen vinkkisi on myös erittäin tärkeä etäopetuksessa. Säännöllinen yhteydenpito opiskelijoihin luo kuuluvuuden tunnetta ja auttaa opiskelijoita pysymään mukana kurssin asioissa ja sitä myöden auttaa koko kurssin suorittamisessa.

Tanja Tervonen

20.5.2020 17:14

Kiva vinkki, että opiskelijoihin kannattaa pitää yhteyttä ja se onkin noussut täällä monella esiin. Itselläni alkaa kesäopetus ja se on täysin Zoom-kurssi. Tätä vinkkiä ajattelin käyttää ahkerasti kesäkurssin aikana, ettei opettaja jää etäiseksi ja opiskelijat kokevat olevansa kurssilla.
Terkuin,
Maiju

Maiju Vihonen

11.5.2020 15:14

Hei Maiju, kiitos kommentistasi! Mielestäni toimivan viestinnän tärkeys korostuu etänä järjestettävillä kursseilla. Kursseillani pidin pääosin yhteyttä viestien avulla, mutta myös videot voisivat olla toimiva tapa pitää yhteyttä.

Nelli Nyström

12.5.2020 08:32

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *