Digiportti mahdollistaa ystävyyskoulutoiminnan toiseen kaupunkiin

Norssin lukiossa järjestetään lukuvuonna 2022–2023 toista kertaa koulukohtaista valinnaista kurssia RUB111 ”Ystävyyskoulukurssi”. Kurssilla Normaalikoulun lukion opiskelijat työskentelevät vantaalaisen Helsinge gymnasiumin opiskelijoiden kanssa lukuvuoden läpi.  

Tällä kurssilla hyödynnetään tandempedagogiikkaa, jonka avulla kummankin koulun opiskelijat pääsevät harjoittelemaan itselleen vieraampaa toista kotimaista kieltä. Sekä syksyllä että keväällä järjestetään kolme etäoppituntia lukujärjestyksen ulkopuolisella ajalla. Tuntien lisäksi järjestetään opintoretki kumpaankin kaupunkiin, jonka suunnitteluun opiskelijat osallistuvat aktiivisesti. Joulukuussa Helsinge gymnasiumin opiskelijat tulevat Normaalikoulun vieraaksi ja toukokuussa norssilaiset vierailevat vuorostaan Vantaalla. Vierailuilla kielenä on vastaanottajakoulun käyttökieli. 

Virtuaalitunnit järjestetään Norssin puolesta yliopiston Digiportti-tilassa, jota pilotoidaan Koko lukio kehittää 2: Tieteen tekijät -hankkeen kanssa. Tilaa on tarkoitus käyttää koko lukuvuoden ajan ja tähän mennessä kokeilukertoja on yksi, kurssin aloitus. 

 

Aloituskerran perusteella tila vaikuttaa kurssin toimintatapoihin sopivalta ja se mahdollisti heti ensimmäisestä virtuaalitapaamisesta lähtien vaivatonta viestintää toiseen kouluun. Opiskelijoista oli mukavaa, kun tunti pystyttiin aloittamaan yhdessä Digiportti-yhteyden, jonka jälkeen heti jakautuivat työskentelemään omissa kotiryhmissään omilla laitteillaan. Luokkahuoneen avoin oppiympäristömäinen tila sopi myös hyvin pienelle opetusryhmälle ja opiskelijat kehuivat myös tilaratkaisua. Tästä on mukava jatkaa tilan testaamista loppukurssin ajan! 

Kuvat ja teksti:

Ilona Halttunen ja Tanja Tuuna-Kyllönen

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *