Perustaitoja liikunnallisesti

Värikäs tikkataulu, minne on heitetty tarrapalloja.
Kuva: Timo Lahti. CC BY-SA.

Oppija ikä kaikki –hankkeessa on yhtenä osana testattu perustaitojen oppimista liikunnallisten menetelmien avulla. Tutkimusten mukaan liikunnan oletetaan vaikuttavan monipuolisesti myös aikuisten oppimiseen. Valo-Valmennuksella on kehitetty välinevihko perustaitojen erilaiseen ja hauskempaan harjoitteluun. 

Valo-Valmennuksella on kokeiltu perustaitoharjoituksia, jotka ovat olleet piilotettuna liikunnallisiin harjoituksiin. Harjoitteita on kokeiltu mm. JouluOlympialaisissa ja Hyvän Mielen Olympialaisissa. Vihon harjoitteiden myötä liikunnan hyötyjen lisäksi harjoitusta saa mm. matemaattisiin taitoihin, luku- ja kirjoitustaitoihin.

Harjoitteet ovat saaneet paljon positiivista palautetta ja useimpien ohjaajien mielestä matemaattisia harjoituksia on upotettu oivallisella tavalla harjoituksiin. Asiakkaiden mielestä harjoitteet ovat olleet monipuolisia ja mukavia. Osan mielestä on ollut kiva palata suorittamaan sellaisia tehtäviä, joita on lapsena viimeksi kokeillut. Etenkin matematiikan harjoittelu on koettu hauskempana liikunnallisten harjoitteiden avulla.

Vihon harjoitteita voi käyttää yksittäin tai järjestämällä isomman kokonaisuuden, kuten tapahtuman tai kisailun. Vihon tehtävät ovat helposti muokattavissa omaan tarkoitukseen ja välineitä pystyy rakentamaan tavallisista käyttötavaroista.

Hanne Honkoliini
Valo-Valmennusyhdistys ry
Sosiaalialan ohjaaja ja liikuntaneuvoja

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *