Tarina onnistumisista!

PYRY-hankkeessa pilotoitavassa vertaisryhmätoiminnassa aloitti reilu vuosi sitten aktiivinen ja puhelias puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelija Konsta. Konsta on aina menossa mukana ja kokeilemassa kaikkea uutta. Ei siis tullut yllätyksenä, että hän lähti mukaan vertaisryhmätoimintaan ja kouluttautui sen rinnalla vertaisohjaajaksi. Konsta toi omalla persoonallaan vauhtia ja hyviä keskusteluja vertaisryhmään. Hänellä oli hyviä pohdintoja sekä ajatuksia tulevaisuudesta. Hän osasi kannustaa muita opiskelijoita uskomaan itseensä ja hakemaan töitä.

Konsta on koko opintojensa ajan ollut itsenäinen ja omatoiminen kaveri. Hän on esimerkiksi itse hankkinut kaikki työharjoittelupaikat, eikä ole kieltäytynyt mistään työtehtävistä. Hän tulee kaikkien kanssa toimeen, ottaa hyvin ohjeita vastaan ja auttaa tiukan paikan tullen.

Vertaisryhmässä pohdimme paljon tulevaisuutta opintojen jälkeen ja mitä opintojen jälkeen kukin haluaisi tehdä. Tämä oli Konstalle selvää: hän halusi töihin. Kotiin jääminen ei ollut vaihtoehto aktiiviselle tekijälle. Harjoittelimme hakemusten tekoa ja päivitimme CV:n. Lavastimme työhaastattelutilanteita ja teimme Minä pystyn -videot työnhakua varten. Laitoimme yhdessä hakemuksia eri yrityksiin, mutta murheeksemme kaikki eivät edes vastanneet hakemuksiin.

Konsta ei suostunut lannistumaan, vaan piti toivoa ja motivaatiota yllä löytää ja saada töitä. Tuli toukokuu, valmistuminen lähestyi eikä työpaikkaa ollut vielä löytynyt. Mutta Konstan mielessä pyörivät muutkin asiat kuin tulevat työt. Oli aika rohkaistua ja kosia tyttöystävää.

Tuore kihlapari nautti alkavasta kesästä ja haaveili tulevasta perheenjäsenestä, pienestä kissanpennusta. Onni suosi nuortaparia, Konsta sai pian kutsun työhaastatteluun paikalliseen muuttofirmaan ja heti haastattelun päätteeksi varmistui työpaikka.

Una sai myös oman alan töitä entisen työpaikkaohjaajansa ja TYRSKY-hankkeessa työskentelevän Jaanan tuella.Konsta ja Una toteuttivat haaveensa palkkatöistä, ja nyt he saavat nauttia elämästä ja voivat haaveilla uusista tuulista.

Tällaiset onnistumiset ovat minun työni suola! On mahtavaa olla mukana jakamassa opiskelijoiden elämän suuria iloja ja onnistumisia! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Kirjoittaja:
Iida Kononoff, ohjaaja ja hanketoimija Pystyväksi ryhmässä PYRY-hankkeessa
Ammattiopisto Luovi

Kuva: Unsplash/Bruce Mars

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *