Ajankohtaista tietoa yrittäjyydestä Minustako yrittäjä -infossa (5.11.19)

Minustako yrittäjä -info tarjosi ajantasaista ja käytännönläheistä tietoa yrittäjäksi ryhtymisestä sekä aloittelevan yrittäjän palveluista Satakunnassa.

Tampereen yliopiston ASTe – Akateeminen asiantuntijuus Satakunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen tueksi (ESR) –hanke toteutti yhteistyössä Prizztech Oy:n kanssa 5.11.2019 Minustako yrittäjä –infon Porin yliopistokeskuksella. Infoon osallistui noin 15 henkilöä; mukana oli muun muassa opiskelijoita kolmesta eri koulutusohjelmasta Porin yliopistokeskuksella.

Minustako yrittäjä –info on elinkeinoyhtiö Prizztech Oy:n konsepti ja infoja järjestetään säännöllisesti ympäri Satakuntaa. Ne on tarkoitettu yrityksen perustamista suunnitteleville ja yrittäjyydestä kiinnostuneille henkilöille koulutustaustasta ja toimialasta riippumatta. Yleisten ja kaikille avointen infojen lisäksi järjestetään kohdennettuja infoja esimerkiksi oppilaitoksille – tällöin sisällön suunnittelussa voidaan ottaa tarkemmin huomioon osallistujaprofiili.

Puhujaksi ja asiantuntijaksi tilaisuuteen saapui Prizztechin alaisesta uusyrityskeskus Enteristä yrityskehittäjä Merja Lehtonen. Uusyrityskeskus Enter tarjoaa maksutonta yrityksen perustamisneuvontaa Porin seudulla. 

Tilaisuus alkoi ASTe-hankkeen tervehdyssanoilla. Niiden jälkeen Merja Lehtonen alusti yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen liittyvistä palveluista, käytännöistä ja lainsäädännöstä. Hän kertoi kattavasti muun muassa TE-palvelujen kautta saatavasta starttirahasta, yritysmuotojen eroista, yrittäjän eläkevakuutuksesta ja arvonlisäverosta. Lisäksi infon aikana käsiteltiin jonkin verran sote-alan yrittäjyyden erityispiirteitä ja niistä heräsi myös keskustelua. Minustako yrittäjä –info oli kokonaisuutena kattava ja käytännönläheinen tietopaketti, jota tukivat Merja Lehtosen jakamat lehdet, monisteet ja muut aineistot.  

Kuva: Minustako yrittäjä -infossa osallistujille jaettuja aineistoja. 

Tilaisuus oli todella informatiivinen ja sisällöltään runsas. ASTe-hankkeen tavoitteina on muun muassa tukea valmistuvien opiskelijoiden urasuunnittelua ja siirtymiä työelämään Satakunnassa sekä vahvistaa monitieteistä innovaatiotoimintaa. Yrittäjyys on relevantti vaihtoehto myös akateemisesti koulutetuille ja yrityskenttä alusta uusille sosiaali-, hyvinvointi- ja terveysalojen palvelu- ja tuoteinnovaatioille. Nyt järjestetty infotilaisuus palveli oivallisesti varsinkin henkilöitä, joilla on jo yritysidea. 

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *