Vieraskynä: Yhteistyöllä kohti hyvinvoivaa kuntaa

Tulevaisuuden hyvinvoivaa kuntaa rakennetaan yhteistyön, tiedon ja osaamisen yhdistelmällä. Opiskelijat ovat avainasemassa uudenlaisten ratkaisujen löytämisessä, kannustaa Vieraskynä-kirjoituksessa Rauman kaupungin strateginen asiantuntija Kristiina Kuusio.

Hyvinvointi ja osallisuus ovat asiantuntijoiden, ammattilaisten ja asukkaiden yhteisiä asioita: tutustumassa Porin kaupungin organisaatioon

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoita ja henkilökuntaa suuntasi tiistaina 3.3. tutustumaan Porin kaupungin organisaatioon. ASTe-hankkeen ja kaupungin yhdessä järjestämällä vierailulla tarkasteltiin hyvinvointia ja osallisuutta kunnassa niin hallinnon ja johtamisen kuin käytännön kokeilujen ja toiminnankin näkökulmista. Asiantuntija-alustukset herättivät myös vilkasta keskustelua. Tässä jutussa tarkemmin tietoa innostavasta tilaisuudesta.

Tulossa: Asiantuntijatyön ympäristöt / Työpaikkavierailu Porin kaupungin organisaatioon

Yritys- tai organisaatiovierailu on eräs merkittävä väylä lisätä opiskelijoiden ja työelämän välisiä kontakteja ja verkostoitumismahdollisuuksia. Opiskelijat saavat ajankohtaista tietoa ja uusia näkökulmia ja työnantajat pääsevät tapaamaan kiinnostuneita ja kehityshaluisia tulevaisuuden tekijöitä. ASTe-hankkeen työpaikkavierailut kutsutvat tutustumaan erilaisiin asiantuntijatyön ympäristöihin sekä kuulemaan korkeasti koulutettujen uramahdollisuuksista ja urapoluista.

Tunnelmia tapahtumasta: Satahyvää - Satakunnan sosiaali-, terveys- ja hyvinvointitutkimuksen päivä 21.1.2020

Korkeasti koulutettujen työelämäpäivän lisäksi tammikuussa tutustuttiin satakuntalaiseen hyvinvointialojen tutkimukseen. Porin yliopistokeskuksella järjestetty Satahyvää-tutkimuspäivä kokosi ensimmäistä kertaa yhteen Satakunnassa tehtävää ja Satakuntaa käsittelevää sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen tutkimusta sekä ajankohtaisia kehittämishankkeita.

Eettisyys, vastuullisuus ja kumppanuus sotehy-palveluissa Satakunnan Soteuttamossa 22.1.20

Soteuttamo on TEM:n ja Sitran lanseeraama konsepti, jota toteutettiin Sipilän hallituksen sote-reformin aikana ympäri Suomea. Se on sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen ja kehittämisen työkalupakki, joka tuo tulevaisuuden tekijät eri aloilta yhteen edistämään ekosysteemiajattelua ja luomaan uudenlaisia kumppanuuksia. Satakunnassa Soteuttamo-konsepti on lunastanut paikkansa sote-alan eri sektoreiden edustajien yhteen tuojana ja ajankohtaiset tiedon lähteenä. Niitä onkin järjestetty säännöllisesti myös hallitusohjelman vaihduttua, viimeisimpänä tammikuussa 2020.

ASTe-hankkeen joulutervehdys

Hanketiimi hiljenee joulun viettoon. Kiitokset onnistuneesta vuodesta yhteistyökumppaneillemme ja kaikille toimintaan osallistuneille. Rauhallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2020!