ASTe-hankkeen joulutervehdys

Hanketiimi hiljenee joulun viettoon. Kiitokset onnistuneesta vuodesta yhteistyökumppaneillemme ja kaikille toimintaan osallistuneille. Rauhallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2020!

Vieraskynä: Tieto yksin ei muuta toimintaa

Terveyttä ja hyvinvointia tuetaan verkon välityksellä enemmän kuin koskaan. Monella meistä on halu parantaa tapojansa syödä, liikkua ja levätä. Eri vaihtoehtojen runsaus saattaa jopa hämmentää. On kyseessä mikä tahansa verkkovalmennus, niin pelkkä tiedon vieminen digitaaliseen muotoon ei ole ratkaisu. Vai tunnetko henkilön, joka on saatuaan tiedon jonkun asian terveellisyydestä - tai epäterveellisyydestä - muuttanut siltä istumalta pysyvästi elintapansa?

Asiantuntijatyön ympäristöt - yritysvierailut sote-alan kentälle

Tule tutustumaan erilaisiin asiantuntijatyön ympäristöihin sekä kuulemaan erilaisista akateemisista uramahdollisuuksista ja urapoluista. Yritysvierailujen kautta saat uusia näkymiä satakuntalaisiin sote-alan yrityksiin ja toimijoihin, sekä niiden tarjoamiin työmahdollisuuksiin korkeakoulutetuille. Yritysvierailu on eräs merkittävä väylä lisätä opiskelijoiden ja työelämän välisiä kontakteja ja verkostoitumismahdollisuuksia. Opiskelijat saavat ajankohtaista tietoa ja uusia näkökulmia. Yritykset pääsevät tapaamaan kiinnostuneita ja kehityshaluisia tulevaisuuden tekijöitä.

Henkilöbrändi ja asiantuntijaprofiili korkeakoulutetun työuran valttikortteina: haastattelussa UCPorin alumni Jani Wahlman

Jani Wahlman on Porin yliopistokeskuksen kaksinkertainen alumni, työhyvinvointialan yritys Motiviren hallintopäällikkö sekä henkilöbrändäyksen, digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median asiantuntija ja aiheen sivutoiminen kouluttaja, konsultti ja sparraaja. Loppuvuoden aikana Jani perehdyttää korkeakouluopiskelijoita ja akateemisesti koulutettuja teemoihin Asiantuntijuus näkyväksi –koulutussarjassa Porin yliopistokeskuksella. Koulutuksessa keskitytään henkilökohtaisen asiantuntijaprofiilin rakentamiseen ja siitä viestimiseen digitaalisilla työvälineillä. Mutta mistä korkeakoulutetun henkilöbrändi rakentuu ja mihin sitä oikeastaan tarvitaan?

TiedeAreena pop up: Opiskelija-asiantuntijuutta kaupunkilaisten kohtaamispaikoissa

Opinnäytetyö on tärkeä osa yliopistokoulutetun asiantuntijaprofiilia. Porin yliopistokeskukselta valmistuu vuosittain lähemmäs 200 maisteria ja diplomi-insinööriä yhteiskunnan, kulttuurin, tekniikan ja kauppatieteiden aloilta. Moni lopputyö kiinnittyy alueeseen ja tuottaa tietoa yksityisen, julkisen, kolmannen sektorin tai muiden toimijoiden käyttöön. Opinnäytetöissä on valtavasti potentiaalia ja niistä ollaan aidosti kiinnostuneita. UCPorin TiedeAreenassa ASTe-hanke vei tietoutta opinnäytetöistä kaupunkilaisten kohtaamispaikkoihin Porissa ja Harjavallassa.

Speed networking -verkostoitumistilaisuus 29.10.19

Satakunnassa opiskelevilla ja uutta suuntaa etsivillä akateemisilla asiantuntijoilla on usein käytännön työkokemusta ja tiiviitä yhteyksiä työelämään. Speed networking -verkostoitumistilaisuus luo alustan opintojen aikaiselle työelämäyhteistyölle tuomalla yhteen satakuntalaiset työelämän edustajat ja yliopisto-opiskelijat.