Opetushenkilöstön osaamista kehittämässä

Kiinnostaako sinua kehittää omaa osaamistasi esimerkiksi oppimisen, ohjauksen, kestävän kehityksen, arvioinnin tai vaikka digipedagogiikan parissa? Nämä sekä monet muut ovat teemoja, jotka löytyvät TAOKin alkavien täydennyskoulutuksen tarjottimelta vuosille 2023–2025.

Omaa ja yhteisösi osaamista pääset kehittämään osaavien kouluttajien tarjoamilla moninaisilla täydennyskoulutuksilla! Täysin uutena ja varsin ajankohtaisena teemana koulutuksista löytyy tekoälyn hyödyntäminen opetuksessa ja oppimisessa.

Nyt käynnistyvien koulutusten lisäksi pyrimme jatkuvasti reagoimaan oppilaitosten tarpeisiin ja kehittämään koulutustarjontaa arjesta nousevien teemojen parissa.

Oppilaitosten asiantuntijat kokevat ja näkevät niitä arjen tarpeita, jotka kulloinkin ovat oppilaitosten osaamisen kehittämisessä ajankohtaisia. Siksi verkostoista nousevat teemat ovat tärkeimpiä vinkkejä uusien koulutusten suunnitteluun.

Tämän vuoksi olemme TAOKissa alkaneet kehittää entistä järjestelmällisempää koulutustarpeen ennakointia. Tavoitteena on muodostaa koulutuksen järjestäjien kanssa yhteinen tapa ennakoida osaamistarpeita entistä paremmin. Kehittämisen lisäksi toivomme, että koulutuksen järjestäjät ja opettajat ovat aktiivisia ja ilmiantavat teemoja tuleviin koulutuksiin.

Tällä hetkellä koulutustarjontamme on todella monipuolinen ja tarjoaa niin opetuksen kuin ohjauksen parissa työskenteleville loistavan mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen. Koulutuksiin otetaan yksittäisiä osallistujia eri organisaatioista. Voimme myös räätälöidä kohdennettuja oppilaitoskohtaisia toteutuksia.

TAOK ja muutkin ammatilliset opettajakorkeakoulut saavat rahoituksen täydennyskoulutukseen Opetushallitukselta. Opetushallitus jakaa vuosittain valtionavustusta opetustoimen henkilöstökoulutusten toteuttamiseen. Opetustoimen täydennyskoulutukset ovat aina osallistujille tai heidän organisaatioilleen ilmaisia. Tämän lisäksi täydennyskoulutusta tarjotaan esimerkiksi kehittämishankkeissa syntyvinä koulutuksina sekä myytävänä koulutuksena.

Tutustu laajaan opetustoimen henkilöstökoulutusten tarjontaa ja poimi itselle sopiva koulutus: OPH-täydennyskoulutushankkeet | Tampereen korkeakouluyhteisö (tuni.fi)

Löydät sivustolta kootusti tietoa Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri – yksikön hallinnoimien OPH-täydennyskoulutushankkeiden tarjoamista koulutuksista. Koulutusaineistot päivittyvät edelleen, joten jos tarkempia tietoja ei vielä saatavilla niin palaa sivuille uudelleen.

 

Tuomas Mäki-Ontto

TAOK

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *