Päiväni Robostudiossa

Tässä kirjoituksessa 7. luokkalainen oppilas kertoo päivästään Tampereen yliopiston Robostudiolla kesäkuussa 2022. Mitä mahtoikaan tapahtua, se selviää jatkamalla lukemista.

Saavuin studiolle klo 9.30. Tapasin Ainon ja Chian heti ovilla. Pienen rupattelun jälkeen minulle annettiin tehtäväksi tehdä pieni esitelmä spot-robotista missä kertoisin spotista, kertoisin omasta mielipiteestä spottia kohtaan ja joitain hauskoja videoita. Aloitin etsimään läppärillä spotista informoivia videoita ja luin Boston dynamicsin nettisivulta spotista, jonka jälkeen aloitin kirjoittamaan spotista tietoja paperille. Kun olin saanut kirjoitettua tärkeimmät ominaisuudet/tiedot paperille aloin kirjoittamaan omaa mielipidettä ja paperin toiselle puolelle kirjoitin muutaman videon nimen. Minusta spot vaikutti kivalta ja hyödylliseltä monissa eri töissä esim työmailla. Myös spot tuntuu minusta helposti lähestyttävältä eikä näytä liian pelottavalta tai uhkaavalta.

Spot esitelmän jälkeen laitoimme Alpha-mini robotin päälle jota myöhemmin ohjelmoin.

Alpha-mini on pieni n.15cm pitkä pieni kaksijalkainen -ja käsinen ihmistyylinen robotti. Alpha-mini kerää dataa kiinaan, joten peitimme sen kameran emmekä puhuneet ohjelmoinnin aikana. Alpha-miniä oli helppo ohjata ja ohjelmointisovelluksen käytön opettelu oli nopeaa ja helppoa. Alpha-mini oli minusta hieman “epäilyttävä”, koska se kerää dataa suoraan kiinaan emmekä tiedä kaikkea mitä se kerää. Minusta Spot vaikutti paljon lähestyttävämmältä kuin Alpha-mini.

Sen jälkeen kun olin ohjelmoinut Alpha-miniä noin.20-35 min menin tauolle ja tulin vähäksi aikaa takaisin tapaamaan Pepper nimistä robottia. Pepper vaikutti hyvin lähestyttävältä sekä viisaalta. Se ymmärsi mitä sanoit ja liikutti käsiään kuin ihminen. Pepper oli älykkäämpi kuin Alpha-mini. Pelasin Pepperin kosketusnäytöllä peliä missä kyseltiin Tampereen eri nähtävyyksistä, jonka jälkeen lähdin kotiin.

Keep reading