Sosiaalista kestävää kehitystä rakentamassa

Erityisopeopiskelijoita.

Työelämä koulutusorganisaatiossa. Opinto-ohjaajat ja erityisopettajat tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään sekä erilaisten moniammatillisten ryhmien kanssa. Käytännön yhteistyötä päästään nyt tekemään TAOKissa jo koulutusvaiheessa.

Ammatilliset opinto-ohjaajaopiskelijat ja erityisopettajaopiskelijat suorittavat yhdessä opintojakson ”Ohjaus ja tuki osallisuuden rakentajana”. Opiskelu koostuu tiimien yhteisistä kehittämistehtävistä, joissa pyritään käytännössäkin toteuttamaan vaikuttavia tekoja sekä yhdistämään omaa ammatillista asiantuntijuutta.

Kehitystehtävässä kumppaneina on kolmannen sektorin toimijoita. Yhteistyötä on jo pilotoitu hyvin kokemuksin Sopimusvuori ry:n kanssa paneutumalla korkea-asteella opiskelevien nuorten haasteisiin sekä ohjauksen ja erityisen tuen tarpeisiin, muun muassa kertaamalla opiskelutaitoja sekä tarjoamalla tukea ja kannustusta opintoihin. Myös Setlementti Tampere ry on jo lupautunut kumppaniksi ensi kevään opintojaksolle.

Yhteisenä nimittäjänä opintojaksolla on sosiaalinen kestävä kehitys, jota käsitellään laajemmin kuin ainoastaan oman oppimisympäristön näkökulmasta. Opintojen osaamisperustaisuus mahdollistaa kohtaamiset esimerkiksi jonkun tietyn ryhmän, vaikkapa maahanmuuttajataustaisten kanssa.

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi