Opintopsykologien opiskelutaitoluennot keväällä 2020

Opintopsykologit tarjoavat keväällä 2020 seuraavat opiskelutaitoluennot ja työpajat:
Tekstien oppiminen ja tenttiin valmistautuminen -luento, Aikaansaamisen teemaluento,
Paremman keskittymisen luento, Rutiinia ja rytmiä opiskeluun -luento sekä Kuormituksen säätely ja palautuminen -työpaja.

Huomaa myös osana Aivot-hyvinvointitapahtumaa toteutuva aivotutkija Minna Huotilaisen luento Aivot ja oppiminen 9.3.2020 klo 14-15 Keskustakampuksen luentosalissa D10b. Katso luentotallenne (katsottavissa 23.3. saakka).

Opiskelutaitoluennot ja työpajat on tarkoitettu kaikille Tampereen yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Mukaan voi siis ilmoittautua, olit sitten missä vaiheessa opintojasi tahansa! 

Opintopsykologin alustusten lisäksi luennoilla voidaan tehdä esimerkiksi pieniä pohdintatehtäviä, harjoituksia ja keskusteluja. 

Luennot ovat osa yliopiston opiskelijoiden ohjausta ja niistä ei saa opintopisteitä. 

Luennoille vaaditaan ilmoittautuminen tilavarausten vuoksi. Ilmoittautumislinkit avautuvat luentokuvausten yhteyteen noin neljä viikkoa ennen luentoja.  

Työpajoihin voi osallistua vain ilmoittautumisen kautta, sillä niihin voidaan ottaa vain rajattu määrä osallistujia. Ilmoittautuminen on sitova. 

  

Tekstien oppiminen ja tenttiin valmistautuminen 

(opintopsykologi Taija Tuominen) 

Luennolla lähestytään oppimista muistin kautta ja tarkastellaan erityisesti tekstien oppimista. Luennolla käsitellään myös käytännön luku- ja muistiinpanotekniikkaa. Kaksi samansisältöistä toteutusta. 

Keskustakampus to 30.1.2020 klo 13.15-15 (Päätalo A2a, Huom! muuttunut paikka) ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

Kaupin kampus to 6.2.2020 klo 13.15-15 (Arvo A 207) LUENTO PERUTTU

 

Aikaansaamisen teemaluento 

(opintopsykologi Simo Ahonen) 

Jopa puolet korkeakouluopiskelijoista tuskailee tehtävien aloittamisen ja loppuun saattamisen kanssa. Luento tarjoaa mahdollisuuden tunnistaa aikaansaamattomuuden syitä sekä antaa hyväksi todettuja konkreettisia keinoja oman työskentelyn aloittamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Kaupin kampus ke 22.1. klo 14.15-16.00 (Arvo F213) ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

Keskustakampus pe 24.1. klo 9.15-11.00 (Päätalo D10b) ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

 

Rutiinia ja rytmiä opiskeluun 

(opintopsykologi Sonja Pelkonen) 

Kaipaatko rutiinia ja rytmiä opiskeluun? Luennolta voit saada näkökulmia ja keinoja arjen kaaoksen järjestämiseen ja opintojen tahdittamiseen. Rutiinia ja rytmiä opiskeluun -opiskelutaitoluento kokoaa yhteen opiskelijoita, jotka haluavat syystä tai toisesta tarkastella elämäänsä, opiskeluaan ja ajankäyttöään. 

 Luennolla tarkastellaan esimerkiksi vuorokausirytmiä ja ajankäyttöä, vireystilan säätelyä sekä unen ja palautumisen merkitystä opiskelukyvyn ylläpitämisessä. Lisäksi luennolla käsitellään ajankäytön työkaluja ja motivaation rakentamista.

Hervannan kampus ke 4.3. klo 13.15-15.30 (Sähkötalo SA203 S2 Auditorio). ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

 

Paremman keskittymisen luento 

(opintopsykologi Simo Ahonen)  

Jos Flow ei lähde ja keskittyminen jatkuvasti harhailee, alkaa huolestuminen omasta keskittymiskyvystä. Luennolla tutustutaan keskittymiskyvyn suojaamiseen ja elvyttämiseen sopivia keinoja ja periaatteita, joita voi soveltaa tenttiin lukemiseena, ryhmätyön tekemiseen tai luento-opiskeluun jne.  Kaksi samansisältöistä toteutusta.

Hervannan kampus ti 17.3. klo 14.15-16.00 (Festia FA133 Pieni luentosali 2). PERUTTU!

Keskustakampus ti 24.3. klo 14.15-16.00 (Päätalo D10b). PERUTTU!

Luentosalitilaisuuden sijasta luento mahdollista katsoa tallenteena tästä linkistä 

 

Kuormituksen säätely ja palautuminen –työpaja 

(opintopsykologi Taija Tuominen) 

Työpajassa tarkastellaan stressiä ja kuormituksen säätelyä, sekä pohditaan palautumisen keinoja. Alustusten lisäksi työpajassa tehdään pieniä pohdintatehtäviä, harjoituksia ja keskusteluja. 

Työpajoihin otetaan 20-25 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova! Kaksi samansisältöistä toteutusta.  

Keskustakampus pe 14.2.2020 klo 13.15-15 (Pinni A 3107) ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

Kaupin kampus pe 21.2.2020 klo 13.15-15 (Arvo A 308) ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT