Kärsitkö sosiaalisesta ahdistuneisuudesta?

Jännittääkö esimerkiksi puheenvuoron ottaminen luokassa, avun pyytäminen tai asioiden hoitaminen? Tutustu opintopsykologien vetämään Opiskelijan tosi minä treeni -ryhmäinterventioon.

Iso osa opiskelijoista kärsii jossain vaiheessa opintojaan sosiaalisesta ahdistuneisuudesta. Sosiaalinen ahdistuneisuus tarkoittaa huomattavaa pelkoa tai jännittämistä esimerkiksi esitelmiä pitäessä tai uusiin ihmisiin tutustuessa. Sosiaalinen ahdistuneisuus voi vaikeuttaa sosiaalisiin tilanteisiin menemistä, tai jopa estää niihin menemisen kokonaan. Sosiaalinen ahdistuneisuus vaikuttaa negatiivisesti yleiseen hyvinvointiin, sekä opinnoissa etenemiseen.

Tampereen yliopistossa järjestetään kevätlukukaudella 2024 sosiaalisen ahdistuneisuuden viiden käynnin yksilö- ja ryhmämuotoinen lyhytterapiainterventio Opiskelijan tosi minä treeni, joka on suunnattu korkeakouluopiskelijoille. Interventiossa hyödynnetään muun muassa kognitiivisen terapian menetelmiä ja ryhmän vetäjinä toimivat opintopsykologit. Intervention tavoitteena on omien sosiaalisiin tilanteisiin liittyvien ydinpelkojen tunnistaminen ja selättäminen käyttäytymiskokeiden avulla, omien haasteiden jakaminen ryhmässä, sekä itsemyötätunnon lisääminen.

Ryhmäinterventio koostuu yhdestä yksilötapaamisesta ja sitä seuraavista neljästä ryhmätapaamisesta. Yksilötapaamiset toteutuvat 22.-26.1.2024. Ryhmätapaamiset ovat tiistaisin 30.1.-20.2.2024 klo 13.00-15.00 Keskustakampuksella. Ryhmän vetäjinä toimivat opintopsykologit (vastuuhenkilönä Taija Tuominen).

Voit hakeutua Opiskelijan tosi minä treeni -ryhmäinterventioon, jos

  • Koet, että sosiaalinen ahdistuneisuus haittaa toimintakykyäsi opiskelussa ja vapaa-ajalla
  • Et tällä hetkellä kärsi muista vakavista psyykkisistä oireista
  • Olet motivoitunut osallistumaan ryhmämuotoiseen hoitoon

Toimi näin: Liity tästä linkistä Moodle-alueelle. Moodlesta löydät lisätietoa hoidosta, sosiaalisesta ahdistuneisuudesta sekä ohjeet ryhmäinterventioon hakeutumiseksi.