Hankkeen valmentajat Toni Lehtimäki ja Mari Rytisalo johdattivat osallistujat teeman ääreen projektipäällikkö Kaisa Kokon kerrottua ensin hankkeen taustoista ja tavoitteista mukavan alkukahvittelun lomassa. Työpaja sisälsi kolme osa-aluetta, joihin tartuttiin lyhyiden alustusten, harjoitusten tekemisen ja yhteisten keskustelujen muodossa. Vahvuuksiin liittyvässä osiossa Toni toi esille se, kuinka olennaisen tärkeää on tiedostaa – ja silti suuri osa ihmisistä ei niin tee – omat vahvuutensa, jotta ne voi ottaa käyttöön. Teemaan liittyvässä harjoituksessa haastateltiin paria ja selvitettiin tämän kykyjä ja vahvuuksia.
Arvo-osiossa Mari toi esille usein tiedostamattoman ja aika tyypillisen ristiriidan arvojen ja jokapäiväisen käyttäytymisen välillä. Osallistujia haastettiin miettimään, kuinka heidän päivittäinen käyttäytymisensä vastaa itselle tärkeiksi määriteltyjä arvoja. Viimeisessä osiossa Toni kirkasti tarkoituksen käsitettä ja sitä, kuinka sen löytäminen tulisi olla linjassa omien vahvuuksien ja arvojen kanssa. Jäimme pohtimaan oman elämämme ’Miksiä?’ – sitä syytä, mikä on tekemisemme taustalla joka päivä.
Nämä syvälliset ja henkilökohtaiset teemat kirvoittivat ilahduttavan rikasta ja rehellistä keskustelua osallistujissa, ja työpaja päättyi iloiseen puheensorinaan ja toiveeseen olla osallistujien kesken yhteydessä jatkossakin. Palautteen mukaan työpaja oli innostava, ajatuksia herättävä, aktivoiva sekä syvällinen, ja ilmapiiri kuvattiin muun muassa lämpimäksi ja luottamukselliseksi. Jotain selkeästi liikahti, kehkeytyi työpajan aikana, mitä halutaan vielä jatkaa.
Työpaja liittyi ESR+:n rahoittamaan MUUSA-hankkeeseen, missä ideana on saada työelämään lisää start-up-kokemuksen omaavia, rohkaistuneita, luottavia ja yrittäjyyshenkisiä yrittäjiä, palkansaajia ja opiskelijoita. Keinona on Muusamentorit, jotka inspiroivat ja rohkaisevat omia tiimejä etenemään oman ideansa ja polkunsa kanssa. Osallistujilta kysyttiin myös ensivaikutelmia MUUSAsta ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista, ja reaktio oli äärimmäisen positiivinen: MUUSA koettiin muun muassa inspiroivaksi, inhimilliseksi ja huikeaksi mahdollisuudeksi, itse konsepti raikkaaksi ja tarpeelliseksi. Lisäksi MUUSAn nähtiin mahdollistavan uusia oppeja ja suuntia, sekä MUUSA-mentorin olevan iloinen ja idearikas innostaja. Hankkeen työryhmälle nämä palautteet kertovat siitä, että muusailu resonoi, sille on tarve ja se tulee tekemään vielä hyviä asioita monen ihmisen elämässä. Tästä on hienoa jatkaa!
Miten tästä eteenpäin?
Hanketta toteutetaan yhdessä Tampere Start-up Hubin (Platform6) kanssa Turun yliopiston johdolla. Me etsimme ja valitsemme elokuussa kymmenkunta muusamentoria Tampereen alueelle. Tämän jälkeen muusamentoreista tehdään profiilit, joiden avulla haemme kiinnostuneita osallistujia muusamentorien tiimeihin! Tiimit tapaavat fasilitoidusti syksyn ja kevään aikana useamman kerran.
Lue lisää:
LinkedIn
Hankesivut
Teksti: Mari Rytisalo, lehtori, liiketoiminta
Kuva: AdobeStock
Kommentit