Opiskelutaitoluennot ja -työpajat sekä verkkototeutukset on pääosin tarkoitettu kaikille Tampereen yliopiston opiskelijoille (jotkin toteutukset on rajattu perustutkinto-opiskelijoille). Mukaan voi siis ilmoittautua, olit sitten missä vaiheessa opintojasi tahansa! Tapahtumat ovat osa yliopiston opiskelijoiden ohjausta ja niistä ei saa opintopisteitä.
Opintopsykologin alustusten lisäksi luennoilla ja työpajoissa voidaan tehdä esimerkiksi pieniä pohdintatehtäviä, harjoituksia ja keskusteluja. Osa toteutuksista vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittautumislinkit avautuvat tapahtumakuvausten yhteyteen viimeistään kaksi viikkoa ennen toteutusta.
PSYKOLOGISEN JOUSTAVUUDEN TAIDOT OPISKELUN TUKENA –LUENTO
ma 5.9.2022 klo 14:15-16:15, Zoom
Haluatko kehittää hyvinvointiasi ja oppia keinoja, jotka auttavat selviämään opiskeluun liittyvistä haastavista tilanteista ja tukevat hankalien tunteiden ja ajatusten käsittelyä? Luennolla tutustutaan psykologisen joustavuuden taitoihin, joilla tarkoitetaan tietoisen läsnäolon ja hyväksynnän taitoa, itselle tärkeiden elämän arvojen tunnistamista ja arvojen mukaista toimintaa. Tämä avoin luento on suunniteltu tukemaan itsenäistä Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot-opintojakson suorittamista ja Opiskelijan Kompassin itsenäistä käyttöä. Lisätietoa ja linkki Ryhmäohjaus-tiedotuskanavalla.
COMPASS WORKSHOPS (IN ENGLISH)
Thu 8.9.–6.10. at 14:15-15:30 Hervanta PC112 Pakau Penkun
Thu 27.10.–24.11. At 14:15-15:30 Hervanta PC112 Pakau Penkun
In the Student’s Compass workshops we will work together on the topics of the Compass tasks, discussing and doing exercises. You do not need to enrol for these workshops and are free to attend one or more. The workshops will proceed at the recommended pace of one task per week, so attending them will also help keeping the rhythm of the online programme. These workshops are in English and are held in the PC112 Pakau Penkun classroom, located on the 1st floor of the Hervanta campus Main Building (Päärakennus). You are warmly welcome to join the workshops!
KOMPASSIPAJAT (SUOMENKIELINEN)
Ma 12.9.–10.10. klo 14:15-15:30 Keskustakampus Päätalo Lyhty
Ti 1.11.–29.11. klo 14:15-15:30 Keskustakampus Päätalo Lyhty
Opiskelijan Kompassi -työpajoissa työskennellään yhdessä Kompassin rastien aiheiden parissa, keskustellaan ja tehdään harjoituksia. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua ja voit osallistua vapaasti yhteen tai useampaan. Työpajoissa edetään suositeltua tahtia rasti viikossa, joten niihin osallistuminen auttaa myös rytmityksessä. Kaikki pajat pidetään tilassa Päätalo Lyhty. Tervetuloa työpajoihin!
PALAUDU LUONNOSSA -TYÖPAJA
Pe 23.9.2022 klo 13.15–15.15 Sorsapuistossa
Tiesitkö, että jo 5 minuuttia luonnossa edistää palautumista? Haluatko viettää syksyisen iltapäivän luontoympäristössä ja kehittää samalla hyvinvointiasi? Palaudu luonnossa -työpajassa pyritään löytämään palautumisen keinoja hyödyntäen luontomenetelmiä sekä tietoisuustaitoharjoituksia. Työpajan vetävät opintopsykologi Taija Tuominen ja opintopsykologiharjoittelija Julia Sangervo. Työpaja on avoin kaikille Tampereen yliopiston opiskelijoille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Ryhmäohjaus-tiedotuskanavalla. Ryhmään mahtuu n. 15 ensiksi ilmoittautunutta.
GRADUTUS-TYÖPAJA
tiistaisin 4.10. – 22.11.2022 klo 9.00–11.30 Keskustakampuksella
Työpaja niille opinnäytetyöntekijöille, joille oman tutkinto-ohjelman tarjoama tuki ei ole ollut riittävä, vaan työ on edennyt huonosti tai pysähtynyt. Työpaja sisältää vinkkejä oman työskentelyn käynnistelyyn, henkisten kynnysten ylittämisiin sekä hyvän tartuntaotteen saamiseen, keskusteluja toisten opinnäytetyöntekijöiden kanssa sekä pari tuntia aikaa edistää omaa työtä käytännössä. Ryhmän maksimikoko 15 henkilöä. Osallistuminen edellyttää mahdollisuutta osallistua kaikille tapaamiskerroille. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki Ryhmäohjaus-tiedotuskanavalla. TYÖPAJA TÄYNNÄ!
KEVYTTÄ KESKITTYMISTÄ -TYÖPAJA
to 3.11.2022 klo 14.15–16.00 Keskustakampuksella
Tässä käytännönläheisessä sessiossa opintopsykologi Simo Ahonen ohjaa sinut pohtimaan omaan keskittymiskykyysi vaikuttavia tekijöitä, peilaten niitä tarkkaavuuden teorioihin. Tarkoituksena on löytää keinoja tukea omaa keskittymiskykyä vastaamaan yliopisto-opintojen vaatimuksiin. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Ryhmäohjaus tiedotuskanavalla.
AIKAANSAAMISLUENTO JA -TYÖPAJAT
Ma 7.11.–21.11. Klo 14:15-15:45, Zoom & Hervanta
Päädytkö toistuvasti tekemään jotain ihan muuta, kuin mitä olit ajatellut? Etkö saa tartuttua toimeen ja aloitettua esimerkiksi opiskelua? Tervetuloa mukaan aikaansaamisen ryhmään, jossa keskustellaan vertaistuellisessa hengessä esimerkiksi ajanhallinnan, priorisoinnin ja välttelyn aiheista. Kokonaisuus alkaa etäluennolla maanantaina 7.11. klo 14:15—15:45, jonka jälkeen järjestetään kaksi työpajaa Hervannassa ma 14.11. & ma 21.11. klo 14:15—15:45 salissa PB136 Cincinnati. Luennon ja työpajat vetävät opintopsykologi Pauli Ordén ja opinto-ohjaaja Heli Tiitinen. Voit osallistua vapaasti pelkästään luennolle tai työpajaan tai molempiin. Ilmoittautuminen toteutuksiin aukeaa 17.10.2022.
TULE TOIMEEN ITSEKRITIIKIN KANSSA -ETÄTYÖPAJA
to 24.11.2022 klo 13.15–15.45
Alkaako mielesi helposti tuottaa itsekriittisiä ja lannistavia ajatuksia? Toivoisitko löytäväsi armollisemman suhteen itseesi? Tule toimeen itsekritiikin kanssa -työpajassa johdatellaan itsekritiikin rauhoittamiseen itsemyötätunnon keinoin. Työpajan vetää opintopsykologi Taija Tuominen. Työpaja on tarkoitettu kaikille Tampereen yliopiston opiskelijoille. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Ryhmäohjaus-tiedotuskanavalla.
Koko lukuvuoden auki olevat itsenäiset verkkototeutukset (ilmoittautumista ei tarvita):
- TEKSTIEN OPPIMINEN JA TENTIIN VALMISTAUTUMINEN -videoluennolla lähestytään oppimista muistin kautta ja tarkastellaan erityisesti tekstien oppimista. Luennolla käsitellään myös käytännön luku- ja muistiinpanotekniikkaa.
- OPPIMISEN STRATEGIAT JA OPISKELUTAIDOT -verkkototeutuksessa tarkastellaan omia lähestymistapoja oppimiseen ja niiden merkitystä. Lisäksi tarkastellaan omia opiskelutaitoja ja pohditaan mahdollisuuksia niiden kehittämiseen.
- LEARNING STRATEGIES AND STUDY SKILLS on vastaava englanninkielinen verkkototeutus.