Uratarinoita kulttuurialalta -selvitys kerää TAMKista valmistuneiden kertomuksia

Kuvituskuva

Millaisia urapolkuja TAMKin kulttuurialan alumnit ovat kulkeneet vuosien varrella? Media, musiikki ja taide -yksikössä toteutetaan parhaillaan selvitystä Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistuneiden kulttuurialan alumnien työllistymisestä. Tavoitteena on antaa kohderyhmän (vuosina 2010-2019 valmistuneet), kertoa vapaasti uratarinansa sekä pohtia nykyisiä taitojaan ja tulevaisuuden osaamista.

Uratarinoita kulttuurialalta -selvityksen tarkoituksena on rakentaa kokonaiskuvaa TAMKista valmistuneiden kulttuurialan asiantuntijoiden työllistymisestä, osaamisesta sekä kulttuurialan haasteista ja kehittämiskohteista. On tärkeää kuulla, miten entiset opiskelijat voivat ja miten he kokevat työelämän. Alumnien kertomat uratarinat ovat myös tärkeä osa nykyisten opiskelijoiden uraohjausta, sillä niiden avulla saadaan realistista ja ajankohtaista kuvaa erilaisista urapoluista ja mahdollisuuksista.

Selvitys on luonteeltaan laadullinen ja tavoitteena on vastata tämänhetkiseen kulttuurialan syvällisen tiedon tarpeeseen. Hieman erikoista vastaajajoukossa on se, että 2010-2019 välillä valmistuneista poisluetaan vuonna 2016 valmistuneet, sillä he ovat kansallisen uraseurantakyselyn kohderyhmää syksyllä 2021.

Selvitys on polkaistu käyntiin Media, musiikki ja taide -yksikössä helmikuussa ja aineistoa kerätään parhaillaan, 14. toukokuuta saakka. Alustavia tuloksia saadaan jo touko-kesäkuun vaihteessa, mutta lopullinen raportti tuloksineen julkaistaan myöhemmin syksyllä TAMKin julkaisukanavissa. Koko uratarinatiimi odottaa mielenkiinnolla monenkirjavia ja ennen kaikkea aitoja kuvauksia kulttuurialan kentältä.

Jos tiedät jonkun TAMKista valmistuneen, kohderyhmään kuuluvan henkilön, tai kuulut kohderyhmään itse, vastaathan selvityksen kyselylomakkeeseen. Vastaaminen vie noin 10-30 minuuttia ja vastaajien kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Iso kiitos!

Linkki vastauslomakkeeseen: http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/31680/lomakkeet.html

Teksti: Ira Salminen, hallinnon harjoittelija, Media, musiikki ja taide, TAMK
Kuva: Jonne Renvall

Kommentit

I hope that this survey is also in English?

Sohvi Sirkesalo

16.4.2021 15:28

Yes! You can find it on http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/31707/lomakkeet.html

Ira

19.4.2021 08:30

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *