TAMKin Digivisio-työtä edistämässä

TAMKin Digivisioon liittyvä työskentely sai lisävauhtia, kun Sanna Ruhalahti ja Hanna Kinnari-Korpela hyppäsivät liikkuvaan Digivisio-junaan ja aloittivat TAMKin Digivisiokoordinaattoreina lokakuussa. Ari-Pekka Anttila on ollut TAMKissa yhteyshenkilönä hankkeen alusta lähtien ja hän jatkaa myös koordinaattorityötä Sannan ja Hannan rinnalla.

Jo näiden muutamien viime viikkojen aikana on pitänyt hyväksyä se, että Digivision tavoitteet täsmentyvät ja konkretisoituvat matkan edetessä kohti vuotta 2030. Myös muutoksia koko hankkeen tasolla tehtyihin työsuunnitelmiin on konkretisoitunut. Siitä huolimatta tässä kohtaa saatavilla olevan tiedon avulla voimme tehdä suunnitelmia TAMKin omaan Digivisio-työhön liittyen.

Mistä Digivisio-hankkeessa on kyse?

Digivisio-hanke on Suomen korkeakoulujen yhteishanke, jonka tavoitteena on mm.

  • kehittää kansallinen digitaalinen palvelualusta, joka mahdollistaa korkeakoulujen välisten palveluiden yhteensopivuuden,
  • tarjota yksi kansallinen tunnistautumispalvelu koulutuksen sektorilla,
  • kehittää ”minun tietoni” -palvelu elinikäisille oppijoille ja tarjota sen pohjalta mahdollisuus mm. digiohjaukseen ja osaamisen tunnistamiseen,
  • tuoda korkeakoulujen avoin ja laadukas digitaalinen opintotarjonta yhteiselle tarjottimelle, jonka kautta oppijan on mahdollista hyödyntää tarjontaa entistä joustavammin (lähde: Digivisio-hanke).

Digivisio-hankkeen tavoitteita on toki muitakin, ja monia työryhmiä on työskennellyt eri teemojen parissa. Esimerkiksi yhteisiä digipedagogiikan laatukriteereitä on tämän syksyn aikana kehitetty ja tekoälytuetun ohjauksen mahdollisuuksia kartoitettu. Keskiössä hankkeessa nähdäänkin monelta osin oppijan hyöty.

Korkeakoulujen muutossuunnitelmat

Korkeakoulut ovat syksyn aikana kirjoittaneet korkeakoulukohtaista Digivision muutossuunnitelmaa. Niin myös me TAMKin koordinaattorit. Muutossuunnitelman ensimmäistä versiota on käsitelty TAMKin Digivision ohjausryhmässä ja TAMK-joryssä. TAMKin suunnitelma tulee täydentymään hankkeen edetessä ja tavoitteiden täsmentyessä. Tässä kohtaa kuitenkin näemme, että parhaimmillaan Digivisio tukee ja kulkee tiiviissä yhteistyössä TAMKin OPS-uudistuksen sekä pedagogisen kehittämisohjelman rinnalla.

Näin pian alkavan uuden vuoden alussa me Digivisiokoordinaattorit olemme valmiina tukemaan osaamisyksiköitä tässä työssä.  Haluamme myös olla mukana niin osaamisyksiköiden kuin tutkinto-ohjelmienkin kehittämisfoorumeissa keskustelemassa Digivision tarjoamista mahdollisuuksista kehittää oppimista uudelle tasolle.

Lisätietoja Digivisio-hankkeesta:

Etusivu – Digivisio2030

Digivisio 2030 – Digivisio 2030 – Eduuni-wiki

 

Kirjoittajat: TAMKin Digivisiokoordinaattorit Hanna Kinnari-Korpela, Ari-Pekka Anttila ja Sanna Ruhalahti
Kuva: Dimitra Panopoulou-Huovila

 

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi