Restonomiopiskelijat tapahtumasykkeessä

Monimuoto-opiskelijat toteuttivat RestoSmash-tapahtuman Koskikeskuksessa toukokuussa.

TAMKin restonomiopiskelijat näyttivät tänä keväänä osaamistaan eri tapahtumissa. 3. vuoden päiväopiskelijat järjestivät RestoSmash-brändin alla Rethink Gastro -hankkeen lopputapahtuman 20.4., ja 1. vuoden restonomiopiskelijat valtasivat Kauppakeskus Ratinan 24.4. uusien liikeideoiden merkeissä. Monimuoto-opiskelijat toteuttivat RestoSmash-tapahtuman 5. toukokuuta Koskikeskuksessa, jossa he esittelivät restonomiosaamista.

RestoSmash sapluunana

RestoSmash on loppuvaiheen opintoihin kytketty tapahtumasapluuna, jota on toteutettu erilaisilla teemoilla erilaisille kohderyhmille. Rethink Gastro -hankkeessa tartuttiin yhteistyöhön lopputapahtuman järjestämiseksi. Opiskelijat olivat suunnittelemassa ja tuottamassa tapahtumaa sekä hoitivat osan ohjelmasisällöstä.

Tilaisuuden pääpuhujina auditorion ja TAMK Catering Studio Living Labin täyteen houkuttelivat futuristi Elina Hiltunen ja ravintoloitsija Hans Välimäki. Opiskelijat hoitivat tilaisuuden juonnot ja tarjoilut, ja aamupäivän ohjelmassa oli myös heidän valmistelema skenaariopotpuri, joka luotasi tulevaisuuteen ja pohjusti asiantuntijapaneelia. Panelisteina olivat Hiltusen ja Välimäen lisäksi Henry Tikkanen Ravintola Göstasta ja Tuomas Järvinen Bistro Viljasta sekä Mika Kylänen TAMKista. Iltapäivällä opiskelijat pyörittivät toiminnallisia esittely- ja brändipisteitä Rethink Gastro -kumppaniyrityksistä.

Kauppakeskus Ratinassa Pipa Companyn esittelemä Ruokavaunu toteutuu Pinni47-taidetalon yhteydessä kesällä 2023.

Koskikeskus toimi toukokuussa estradina monimuoto-opiskelijoille. RestoSmash-tapahtuman tavoitteena oli tehdä näkyväksi restonomien osaamista, vahvistaa restonomibrändiä ja esitellä alan mahdollisuuksia. RestoSmashissa opiskelijatiimit esittelivät puhdistuspalvelu-, ravintola- ja matkailualan pisteillä restonomin työ- ja urapolkuja. Lisäksi tapahtumassa oli HR-osaamista henkivä CV-paja ja työnhakuvinkkejä. Toiminnallisilla pisteillä kävijöitä osallistettiin tutustumaan alaan erilaisten kilpailujen, visailujen ja testien avulla. Opiskelijat olivat saaneet tapahtumaan runsaasti yhteistyökumppaneita, ja tapahtumassa oli innostunut ja aktivoiva tunnelma.

Restonomiopiskelijoiden yksi Kauppakeskus Ratinassa esittelemä yritysidea oli lautapeli- ja cocktail-kahvila.

Uusia yritysideoita ja palveluja

Alkuvaiheen opiskelijat toivat uusien yritysideoidensa esittelytilaisuuden Kauppakeskus Ratinan tapahtuma-aukiolle 24.4. Maanantai-iltapäivä tarjosi näköaloja matkailu-, ravintola-, tapahtuma- ja vapaa-ajan palveluihin ja niiden tulevaisuuteen sekä verkostoitumismahdollisuuksia. Yhteistyökumppanina kahvituksissa oli Espresso House Box.

Myyntipuhein ja esittelypöydin esitellyt ideat vaihtelivat kahvilaliiketoiminnasta ruokavaunuun ja tapahtumaliiketoiminnasta laajemmin hyvinvoinnin, arjen askareiden ja sosiaalisten ongelmienkin ratkaisemiseen. Yleisöä löysi paikalle kohtuullisen mukavasti, ja opiskelijat saivat sopivan jännittävän ja opettavaisen oppimiskokemuksen avauslukuvuotensa päätteeksi.

Opiskelijarekrytointi on maraton – ei pikapyrähdys tai tempaus

TAMKin Restonomi (AMK) on palveluliiketoiminnan vastuullinen moniosaaja, jolle on ominaista asiakaslähtöisyys, aktiivisuus, paineensietokyky, joustavuus, yhteistyökyky ja tilanneherkkyys. Ala on viime vuosina kärsinyt koronasta ja työvoiman saatavuushaasteista sekä arvostuksen puutteesta. Brändäämistä ja jatkuvaa aktivointia tarvitaan, sillä hakijaluvut yhteishaussa ovat olleet laskemaan päin jo ennen pandemiaa.

Tällaiset tapahtumat havainnollistavat restonomien monipuolisuutta ja pystyvyyttä ja alan kiinnostavuutta. TAMKissa on säilytetty kahden viimeisimmän yhteishaun ajan sama vetovoima, vaikka aloituspaikkoja on kasvatettu niin päivä- kuin monimuoto-opiskelussa. Alan tunnetuksi tekeminen ja restonomien monipuolisen osaamisen esitteleminen jatkukoon!

Kirjoittajat:
Lehtorit Mika Kylänen, Taija Karhe ja Eija Reunanen, Liiketalous ja media, TAMK

Kommentit

Upeaa opiskelijaporukkaa! Kiitos vielä Gastro-hankkeen puolesta!

Terttu Roivas

22.5.2023 14:44

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi