Tavoitteet Digivisio 2030 -hankkeelle

Kuvituskuva.

Digivisioon liittyvissä aiemmissa blogikirjoituksissamme olemme mm. esitelleet hanketta ja sen tilannekuvaa, kuvanneet työn etenemistä TAMKissa ja kirjoittaneet hankkeen kuulumisista (linkit aiempiin blogikirjoituksiin blogitekstin alalaidassa). Tällä kertaa avaamme TAMKissa linjattuja tavoitteita hankkeelle.

Kohti tavoitteita

Kuluvan syksyn aikana TAMKin Digivision ohjausryhmä on linjannut ensimmäisiä TAMK-tason tavoitteita Digivisio 2030 -hankkeelle. Nyt nimettyjen tavoitteiden avulla saamme konkretisoitua sitä, mitä kohden TAMKin Digivisiotyö etenee. TAMKin tavoitteissa näkyy hankkeen kokonaisvaltaisuus ja kehittämisen ulottuminen moniin eri toimintoihimme.

TAMKin Digivisio 2030 -hankkeen tavoitteet ovat

  • Kehittää koulutustarjontaan ja opintoihin liittyvää digitaalista toimintaa ja sujuvoittaa sisäisiä prosesseja (Opin.fi-palvelun hyödyntäminen).
  • Koota ja kehittää koulutustarjontaa jatkuva oppija keskiössä.
  • Lisätä TAMKin laadukasta jatkuvan oppimisen tarjontaa vastaten yhteiskunnan muuttuviin osaamistarpeisiin.
  • Mahdollistaa TAMKin tutkinto-opiskelijoille joustavammat opintopolut hyödyntämällä Opin.fi-tarjontaa tutkinto-ohjelmakohtaiset ohjeet ja erityispiirteet huomioiden.
  • Edistää henkilöstön pedagogista ja digipedagogista osaamista.

Opin.fi-palvelun lanseeraus ja käyttöönotto (alustavasti joko syksyllä 2024 tai keväällä 2025) edellyttää järjestelmien ja sisäisten toimintojen kehittämistä TAMKissa. Palveluun liittyminen edellyttää esimerkiksi oppijanumeron hakemista niin opiskelijoille kuin henkilöstölle, järjestelmätason integraatioita ja palvelupolkujen uudelleentarkastelua jatkuva oppija huomioiden.

Digivision kehitystyössä oppija on kaiken keskiössä. Niinpä palveluita ja sisältöä kehitetään oppijalähtöisesti. TAMKin tavoitteena onkin lisätä hankkeen laatukriteereitä noudattavaa non-formaalia, informaalia ja formaalia koulutustarjontaa jatkuvalle oppijalle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tulevaisuudessa hankkeet tulevat hyödyntämään palvelua non-formaalin ja informaalin (opintopisteyttämätön tarjonta) tarjontansa osalta vaikkapa markkinoimalla tuotoksiaan tai tapahtumiaan palvelussa.

Digivision ensimmäinen vaihe päättyy vuosien 2024–2025 taitteessa, ja vasta myöhemmässä vaiheessa mukaan tulevat tutkintokoulutukset. TAMKin tavoitteissa haluttiin kuitenkin nähdä jo palvelun mahdollisuuksia tutkinto-opiskelijoille.

Hanke tarjoaa henkilöstölle mahdollisuuden pedagogiseen ja digipedagogiseen kehittymiseen verkkokoulutusten myötä. Koulutusten sisältöjen lokalisointia tehdään parhaillaan yhdessä Tampereen yliopiston kanssa. Mainostamme koulutuksia aikanaan, kun ensimmäiset niistä avautuvat henkilöstön käyttöön.

Kirjoittajat: TAMKin digivisiokoordinaattorit Hanna Kinnari-Korpela ja Sanna Ruhalahti

Kuva: Pixabay

 

Lisätietoja hankkeesta: digivisio2030.fi

Aiemmat blogitekstit:

https://blogs.tuni.fi/tamkblogi/henkilosto/digivisio-2030-hanke-jatkuu-keskustelulla-jatkuvan-oppimisen-koulutustarjonnasta/

https://blogs.tuni.fi/tamkblogi/hanketoiminta/tamkin-digivisio-tyota-edistamassa/

https://blogs.tuni.fi/tamkblogi/teema2/digivisiotyo-syvenee-tamkissa/

Kommentit

Vastaa

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi