Mukana Digivisio2030-työskentelyssä
Digivisio 2030 on kaikkien suomalaisten korkeakoulujen yhteinen hanke, jonka tavoitteena on luoda oppimiselle tulevaisuus, joka hyödyttää niin korkeakouluja, oppijoita kuin yhteiskuntaamme.
Digivisio 2030 on kaikkien suomalaisten korkeakoulujen yhteinen hanke, jonka tavoitteena on luoda oppimiselle tulevaisuus, joka hyödyttää niin korkeakouluja, oppijoita kuin yhteiskuntaamme.
Korona-aika ohjasi opettajia etsimään uutta näkökulmaa ohjaustyöhönsä. Lähiohjauksen kadotessa kirjoittaja ohjautui painottamaan opettajankoulutuksen palautteen antamista kirjallisessa muodossa. ”Koronan kompensaationa” syntyi tehokkaaksi osoittautunut palautetyökalu.
- Lukiossa koin kutsumuksekseni opiskella sosionomiksi, mutta opo ehdotti miettimään jotain muuta alaa. Numerot eivät kuulemma riittäisi opiskelupaikkaan. Hain sitten kuljetustekniikan insinööriopintoihin ja varasijalle jäätyäni päätinkin opiskella laskentatoimen merkonomiksi, muistelee kokemäkeläinen Jaakko Kyläkoski varhaisia uravalintojaan.
Tredu ja Tamk järjestivät Oppimiskylä-hankkeen vaikuttavuusseminaarin Tampereella Finlaysonilla 5.12.2022.
Osana ammatillisen opettajakoulutuksen harjoittelua osallistuimme kansainväliseen TeamWe-hankkeeseen. TeamWe on Erasmus+-rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on lisätä eri koulutusalojen ja eri maiden välistä yhteistyötä ja oppimista hyvinvointiteknologiaan liittyen. Hankkeessa on mukana toisen asteen opettajia ja opiskelijoita sosiaali- ja terveysalalta, tekniikan alalta, ICT- sekä media-alalta Suomesta, Hollannista ja Baskimaasta. Osallistujat parantavat kielitaitoaan ja oppivat yhteistyötaitoja sekä muita elinikäisen oppimisen avaintaitoja. Opettajat kartuttavat lisäksi osaamistaan mm. tiimioppimisessa sekä case-pohjaisessa ja käänteisessä oppimisessa.
- Lukioaikana en olisi voinut kuvitellakaan toimivani opetustyössä. Opiskellessani teknillisessä korkeakoulussa kokeilin opettamista. Toimin kolme vuotta assistenttina ja tykkäsin kovasti. Sain myös positiivista palautetta opetustyöstä. Tuossa vaiheessa opettajuuden kipinä minussa syttyi, muistelee yliopettaja Seppo Janhonen.
Eläkepäivät odottavat Marja Kerästä, ensin osa-aikaisesti ja lopulta elokuulla täysipäiväisesti, kunhan Ohjus-hankkeessa suunniteltu ohjausalusta valmistuu.
Pettu ja Nila. Nuo sanat saattavat tuoda jollekin mieleen puut ja kasvun ihan biologisessa mielessä. TAMK ammatillisessa opettajankoulutuksessa olemme Petun ja Nilan avulla pyrkineet edistämään kasvua ja yhteiseen toimintaan kiinnittymistä oppilaitosmaailmassa.
Miksi levästä kannattaisi tehdä polttoainetta, miten ruoka-aineiden koemaistaminen edistää kestävää kehitystä, miten hyödyntää luontokävelyä innovoinnissa tai miksi maatalouden oppipoikajärjestelmä on hyvä juttu?
Tutustu TAOKin tarjoamiin opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutuksiin!